Отдавна не сме чували нещо съществено за братята Питър и Боби Фарели – може би е за добро, като се вземат предвид последните им критично-досадни опити за комедии… Преди няколко дни станя ясно, че Питър Фарели има желание да действа самостоятелно и да заснеме драма. Това трябва да се случи през есента, а според Variety Фарели е написал сценария на „Green Book” заедно с Ник Валелонга и Брайън Къри и се говори за интерес към главната роля във филма от страна на прекрасния Виго Мортенсен.

Действието на „Green Book” се развива в началото на 60-те години в Ню Йорк, като героят на историята – бодигардът Тони Лип, остава без работа, защото неговият клуб Копакабана е затворен. Принуден да се премести в по-малко престижен пиано-бар, Лип и основният музикант са изпратени на турне в „дълбокия юг” и постепенно „изграждат по между си особена връзка по време на пътешествието в региона, зареден с расово напрежение.”

Не можем да отречем факта, че през 90-те години братя Фарели бяха явление в комедийния жанр – „Ах, тази Мери”, „Аз, моя милост и Айрин”, „Kingpin”, „Свалячът Халпредставят различни актьори в абсолютно неочаквана, нетрадиционна за тях светлина и не бихме имали нещо против да станем свидетели на подобно „преоткриване” на комедийния потенциал на (някои от) днешните звезди. Ще се поинтересуваме докъде е стигнал проектът на Питър Фарели, още повече след като ще бъде ангажиран Виго, и ще споделим своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не знам що, ма Виго Мортенсен, когато не е с дълга коса, брадясъл, изподран, оцапан в кал и въртящ меч……. някакси ми е странен

  2. Винаги поглеждам критично-скептично, когато разбера за нов проект на Фарели…