Ще излъжем, ако кажем, че не харесваме комерсиални филми. Тъкмо напротив – гледаме предимно мейнстрийм продукции. Това не значи обаче, че сме готови да изтраем космическите глупости, в които бързо и яростно се трансформират актуалните и нескончаеми франчайзи. Може дадено заглавие да е страхотно, но след него твърде често следват страшни разочарования, чиято единствена цел е да изстискат до последно джобните на привикналата публика, без реално да предложат някакво смислено художествено оправдание за съществуването си.

Новият епизод на Inglourious Kunts е под формата на (сравнително) кратка, но нажежена дискусия с акцент върху поредиците „Бързи и яростни“ и „Трансформърс“, които отдавна се превърнаха в кичозни и бездушни пародии на самите себе си. Студиото ни е окупирано от водещия Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и от гостите Благой Иванов, Димитър Дринов и Александър Бакалов (последният, както знаете, се подвизава в сайта Forplay). Не очаквайте кой знае колко революционни умозаключения, по-скоро дебатът е за очевидни неща, които решихме, че има смисъл да изговорим в рамките на някакви си 38 минути.

Застраховайте мозъчните си клетки и цъкайте смело:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Забравили сте любимите си Междузвездни тъпни и сагата за Пришълците. Последните им продължения, предистории и средни истории (последния за междузвездните беше нещо подобно?) не са направени с цел да заведат феновете в кината, нали? Пожелавам ви да ги гледате по 1000 пъти още. Таман ще вникнете в смисъл, който дори не е вложен от изветрелите им създатели.
  Знам, яд ви е, че филмите, на които възлагате надежди са пълна скръб, но не прехвърляйте огорчението си на поредици носещи наслада на хора, които точно това очакват от тях.
  Пък знае ли човек, след още пет години дядо Скот може да пусне нов идиотизъм, над който да разсъждавате…

 2. Вярно, че времето е малко, и сте съсредоточени в/у тези две поредици, ама изненадващо пропускате, дълбоко хранените от вас Underworld & Resident Evil

  1. Те май акцентират върху поредиците, които имат премиери тази година.
   Иначе аз се сетих за The Expendables и Костенурките Нинджа. Като нинджите са пак на Майкъл Бей… ?

  2. Точно де, и на двете „саги“ файнъл чаптърите им бяха тая зима

  3. Заглавието може би леко подвежда, сякаш говорим за поредиците по принцип. Просто решихме да се спрем на двете най-касови малоумни поредици, което неминуемо ни подсети и за „Пиратите“, които също са супер гледани, но и супер смотани, поне в последно време. Иначе темата е огромна и може да се дъвче много.

  4. Вярно, че Resident Evil беше началото на януари…

  5. Последните части на Ъндъруърлд и Резидънт-а премиерно се появиха из някои кина още миналата година.

 3. (не)задължителният допълнителен материал по темата „Бей“ – https://www.youtube.com/watch?v=2THVvshvq0Q

  А съвсем скоро Едгар Райт ще даде урок (или поне така се надявам) как следва да се прави екшън с МПС-та.

  1. 3a paзлика от Бей, Райт е наистина интересен режисьор.

 4. Интересна дискусия се е получила. Съгласявам се с голяма част от мненията на операционната относно двете поредици, но защо, за Бога, намесихте „Карибски Пирати“??? Сами казахте, че първите 3 филма ви харесват, а 4-ия не. Това само по себе си противоречи на темата! Въобще няма място за сравнение между пиратите и роботите/колите! Колкото до новата част – Dead Men Tell No Tales – толкова ми хареса, че спокойно бих я наредил до Dead Man’s Chest.

  Крайно време е да направят Трансформърс поредицата без хора в нея. Нека има само роботи, да покажат различни планети и да оставят роботите да развият собствени характери, които да харесаме. Със сигурност ще имат повече успях така, отколкото да залагат на Марк Уолбърг, деца и копия на Мегън Фокс.

  Доста лоши неща казахте за Майкъл Бей, който за пореден път ще кажа, че е един от най-можещите режисьори днес. Да, пироман е, увлича се със slow motion-a и резките движения на камерата понякога, но като цяло човека знае как да заснема екшън и грандиозни сцени! Неоспорим факт! Ако му дадат добър сценарий, този човек може да блести (пример: „Скалата:)
  Айде спирам, че стана много дълго 🙂

  П.С. Направете такава дискусия за хорър поредици!

 5. Дискусия за хорър определено ни се прави още откак почнахме тоя подкаст, само чакаме удобен момент… и достатъчно свободно време 🙂