Развитието на поредните конкурентни проекти вече е в ход – след като ви информирахме за желанието на Ридли Скот да се заеме със сценария на Дейвид Скарпа от Черния списък за 2015, озаглавен „All The Money In The World” и посветен на отвличането на наследника на нефтения магнат Гети някога през 70-те години на ХХ век., настана време да подадем данни и за работата на Дани Бойл по версията на същата история, която се очаква да бъде разказана в телевизионна поредица, и в нея ще участва Хилъри Суонк.

Първият сезон от сериала, съставен от 10 епизода, ще бъде ситуиран през 1973 година и ще предаде хаоса, който настъпва в живота на нефтения милиардер, един от най-богатите американци в средата на миналия век Джон Пол Гети, когато наследникът на фамилията е отвлечен от италианската мафия. Суонк ще влезе в ролята на Гейл, майката на разхайтения внук, прочут като „златното хипи”. След като родителите и дядото най-накрая (след „колет” с къдрица и отрязано ухо) се убеждават, че похищението на младия наследник е истина, а не блъф от негова страна за пари, Гейл се опитва да събере част от парите (след развода с Гети II), за да си върне синчето. В ролята на маститият милиардер Гети ще влезе самият Доналд Съдърланд.

Както обикновено, ще очакваме стойностна творба от Дани Бойл, още повече той отново ще работи с дългогодишни партньори – Саймън Бюфой (сценарист и изпълнителен продуцент) и Кристиан Колсън (продуцент), а също така ще отговаря за всички епизоди. Зад поредицата застава FX („American Horror Story”), което е достатъчна гаранция – поне за един, доста сериозен пазар и до голяма степен сигурна публика. Ще се ослушваме за още подробности.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *