Появиха се нови сниимки от един провокативен киносюжет, който включва спортно съревнование, съперничество между мъж и жена, шантаво-добри актьори и история в епоха – все компоненти, които определено държат „Battle Of The Sexes” в периметъра на интересните заглавия, отбелязани с „да проследим развитието”. Ема Стоун се среща отново с колегата си от „Crazy Stupid LoveСтив Карел, за да върнат зрителите около четиири десетилетия назад във времето – и да ги запознаят с две колоритни личности от света на спорта. По проекта работи режисьорският дует Джонатан Дейтън и Валери Фарис (съпрузи в реалния живот), отговорни за „Мис Слънчице” и „Ruby Sparks”.

Припомняме официалниия синопсис на историята:

През 1973 година един изпълнен с напрежение тенис мач изправя един срещу друг Били Джейн Кинг (Ема Стоун), номер едно в световната ранглиста срещу бившия шампион и сериен измамник Боби Ригс (Стив Карел), като тази среща е наречена „битката на половете” и се превръща в най-гледаното (за времето си) спортно телевизионно събитие. Тази среща възбужда въпроса за равенството между половете и се случва във времето на активно движение на феминистките. Попаднали в центъра на медийното внимание, двамата са противници и на корта, и пред камерите, но същевременно всеки от тях води и други, лични и важни битки. Кинг е подкрепяна от любящ съпруг, който застава до нея в исканията за равностойно заплащане, а тя самата трябва да се справи със своята сексуалност. Ригс от своя страна е готов да заложи всичко – наследство и репутация, единствено с цел да възроди своето славно минало. Били и Боби успяват да изнесат един истински спектакъл на корта, като „дуелът” между тях подклажда вечните спорове между мъже и жени – навсякъде по света…

А ето как изглеждат два чифта очила и ретро-прически в действие!

„Това е много важен период от време в движението за освобождение на жените, и същевременно този мач е един от първите случаи, в които сее разиграва един истински политически спор в атмосфера, която наподобява циркова арена, – споделя Джонатан Дейтън. – За нас беше от значение и факта, че тази тема е изключително актуална и с днешна дата.”

Режисьори на „Battle of the Sexes” са Джонатан Дейтън и Валери Фарис, а сценарист е Саймън Бюфой, когото познаваме като талантлив майстор на перото и носител на Оскар за „Беднякът милионер” на Дани Бойл (който се включва като един от продуцентите на филма). В ролите освен Карел и Стоун ще видим още Елизабет Шу, Сара Силвърман, Алън Къминг (много любим!), Андреа Райзбъроу, Ерик Кристиан Олсън, Натали Моралес, Остин Стоуел, Уолъс Лангъм, Джесика МакНамий, Мики Съмнър и Бил Пулман.

Премиерата се очаква да бъде на 22 септември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *