Екранизацията на „Locke & Key“ е един от разпадналите се проекти от последните години, за който съжаляваме най-много (заедно с още няколко заглавия – прекалено често обещаващи филми и сериали не виждат бял свят!). Първоначално беше планиран сериал, на който Fox така и не дадоха зелена светлина, и още ни е яд, че дори не видяхме пилота, който Марк Романек режисира за Стивън Спилбърг, Алекс Курцман и Роберто Орси. Няколко години по-късно, през 2013, Universal подготвяха екранизация за голям екран, само че и тези планове се провалиха набързо.

Сега Hulu ще дадат още един шанс на комикса на Джо Хил, този път под контрола на Скот Дериксън и Карлтън Кюз. Дериксън („Доктор Стрейндж“) ще режисира пилотния епизод и ако сериалът бъде одобрен, ще се завърне за още няколко епизода от първия сезон. Кюз („Bates Motel“, „The Strain“) ще е изпълнителен продуцент и шоурънър, а сценарият е дело на Кюз и Джо Хил – според Deadline, след като го прочел, Дериксън моментално се е съгласил да режисира. За който не е запознат или ако сте забравили сюжета, комиксът разказва за страховито имение, пълно със загадъчни врати, които пренасят три деца в различни светове, давайки им свръх сили. Така те се сблъскват с изпълнено с омраза създание, чиято цел е да бъде отворена най-зловещата врата от всички.

Хил не е спрял с опитите да се осъществи екранизация на „Locke & Key“ и трябва да признаем, че и този път е намерил чудесни партньори в това нелеко начинание. Стискаме палци Hulu да проявят малко повече разум от Fox и този път да не се разминем с това, което се очертава като доста обещаващ сериал. Ще ви държим в течение с развитието, ако има такова.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments