Тук наваксваме с една новина (даже две) за проект, който очакваме с голям интерес – „all-guns-blazing”, „cops-vs.-monsters” трилърът „Freakshift”, който сценаристът и режисьор Бен Уийтли („Down Terrace”, „Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”) разработва от 2012 насам.

За първи път писахме за „Freakshift”, за да отбележим, че Алисия Викандер води преговори за участие във филма. Впоследствие към нея се присъедини и Арми Хамър (което пропуснахме да отбележим, въпреки че ни радва), а преди няколко дни научихме, че и страхотната дебютантка от прекрасния „Американски медСаша Лейн също ще влезе в актьорския екип.

Припомняме, че действието на „Freakshift” се развива в свят, където чудовищни същества излизат през нощта и тероризират хората. Това води до създаването на Freakshift – организиран от правителството отряд от търсещи силни усещания ловци, които с удоволствие излизат вечер, за да убият някое чудовище в името на „дълга, спорта и парите”.

Пред ScreenCrush Бен Уийтли споменава, че „Freakshift” е за „жени с пушки, които се бият с гигантски раци” и шеговито добавя, че благодарение на тази концепция, филмът практически „се продава от само себе си”. Нещо, с което не може да не се съгласим. И предвид казаното, вероятно скоро ще чуем за кастинга на още една-две актриси.

Уийтли добавя:

Ще бъде динамичен и вълнуващ по същия начин, по който е и „Free Fire”. Но няма да е садистичен. Ще бъде забавен обаче. Като B-Movie от 50-те години, пречупен през призмата на „Hill Street Blues” и „Doom”.

Ще следим развитието на „Freakshift”, а междувременно нямаме търпение да видим „Free Fire”, както и да чуем някакви новини около „Hard Boiled” по Франк Милър. Саша Лейн  пък ще гледаме в „The Miseducation of Cameron Post” и „Shotgun”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments