Днес, на фестивала в Кан е премиерата на „Okja” – най-новият филм на доста харесвания от нас Понг Джун Хо (дори когато не му се получават съвсем, какъвто беше случаят със „Snowpiercer“, проектите на Понг се отличават с изключително богатство на киноезика, оригинални, богати и провокативни идеи и имат какво да кажат за хората и света, в който живеем), който се завръща към creature-feature жанра.

Разбира се, когато чуем Понг Джун Хо и creature-feature, първата аналогия веднага е с превърналия се в модерна класика „The Host” („Чудовището”/„Gwoemul”), но „Okja” е нещо съвсем различно. Филмът разказва за младо момиче, което се опитва да направи всичко по силите си, за да спаси най-добрия си приятел Окджа (Okja) – огромно (наподобяващо хипопотам) добродушно същество, което е отвлечено от могъща международна компания, която има планове да го използва за хранителен източник.

Вече сме виждали снимки и тийзър кадри от „Okja”, но първият пълен трейлър дава най-добрата представа до момента какво бихме могли да очакваме от филма. Вижте.

Чудно как Тилда Суинтън успява да изглежда по-екзотична и интересна от Окджа. И това го казваме в най-добрия възможен смисъл (и в двете посоки) – обожаваме Суинтън и я гледаме с удоволствие навсякъде, особено ако става дума за подобни ексцентрични роли (тя имаше подобна и в „Snowpiercer“), а Окджа изглежда изключително симпатично и още отсега ни легна на сърцето.

Като цяло, трейлърът ни изглежда отлично и поне на пръв поглед „Okja” притежава най-доброто от характерния стил на  Понг Джун Хо, който умело и забавно балансира с жанровете, като едновременно с това предлага „храна” за размисъл. Нямаме търпение да видим крайния резултат.

В допълнение вижте едно viral-видео, в което Тилда Суинтън в образа си на Луси Мирандо говори за добродетелите на Mirando Corporation, няколко снимки, както и един плакат.

 

okja-movie-image

_KF13116.NEF

OKJA 048 - 197.arw

okja-an-seo-hyun плакат

Режисьор на „Okja“ е Понг Джун Хо („The Host”, „Mother“, „Snowpiercer“), а в ролите ще видим Даниъл Хеншъл, Пол Дейно, Тилда Суинтън, Лили Колинс, Кели Макдоналд, Джанкарло Еспозито, Девън Бостик, Стивън Юн, Шърли Хендерсън, Со-Хьон Ан и Джейк Джиленхол.

Премиерата е предвидена за 28 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. много проповедническо ми се струва цялото нещо.:/ не съм и особен фен на сноупиърсър. и там политическата сатира беше изведена в крайност.

  2. Я, още един трейлър, който няма да гледам, за да съм оптимално изненадан, когато се докопам до филма 🙂

  3. Ами то цялата му филмография на Понг е политическа сатира, аз не се сещам негов филм в който да я няма или да няма неин елемент