Френскоговорящият канадски режисьор Ксавие Долан е кино вундеркинд и всеки негов филм е истинско събитие за любителите на седмото изкуство. Следвайки „Това е само краят на света” (отличен филм, въпреки че е един от по-равнодушно приетите му, особено на фона на  страхотния „Мама”) Долан работи по седмия си режисьорски проект – „The Death and Life of John F. Donovan”, който е и най-амбициозният до момента.

Действието на филма се развива в началото на новото хилядолетие и се фокусира върху трудностите на американската телевизионна звезда Джон Донован и кореспонденцията му с Рупърт Търнър – начинаещ млад актьор, който живее с майка си в Англия. Когато писмата им излизат в публичното пространство, възникват редица неверни предположения, а резултатът е скандал, който изпраща кариерата на Донован в канавката. Десетилетие по-късно, по време на интервю, младият актьор си спомня връзката със своя идол.

The Death and Life of John F. Donovan” бележи англоезичния дебют на Долан, което му дава възможност да работи с по-широк кръг от актьори. И понеже, когато те покани режисьор като Ксавие Долан, не отказваш, актьорският състав е наистина впечатляващ. Той включва, поемете дъх: Кит Харингтън, Джесика Частейн, Натали Портман, Сюзан Сарандън, Кати Бейтс, Никълъс Холт, Бела Торн, Майкъл Гембън, Танди Нютън, Сара Гадон, Тейлър Кич, Емили Хемпшир, Джейкъб Трембли, Крис Зилка и Адел.

Част от тях виждаме и на първите снимки от филма:

xavier-dolan-susan-sarandon-on-john-f-donovan-set natalie-portman-the-death-and-life-of-john-f-donovan death-and-life-of-john-f-donovan-letter-image-600x398 the-death-and-life-of-john-f-donovan-night-image the-death-and-life-of-john-f-donovan-kit-harrington-image susan-sarandon-life-and-death-of-john-f-donovan kathy-bates-the-death-and-life-of-john-f-donovan kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan-image kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan-set jacob-tremblay-on-set-of-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398 xavier-dolan-jessica-chastain-death-and-life-of-john-f-donovan-set xavier-dolan-death-and-life-of-john-f-donovan-set-central-park jacob-tremblay-xavier-dolan-death-and-life-of-john-f-donovan-set xavier-dolan-jessica-chastain-kit-harington-death-and-life-of-john-f-donovan-set jessica-chastain-the-death-and-life-of-john-f-donovan-ballroom susan-sarandon-jared-keeso-the-death-and-life-of-john-f-donovan jacob-tremblay-on-set-of-death-and-life-of-john-f-donovan kit-harington-image-death-and-life-of-john-f-donovan jacob-tremblay-death-and-life-of-john-f-donovan-set

Вече доста неща сме писали за филма – какво да очакваме и каква е идеята зад него, но искаме да добавим, че в процеса на монтажа Ксавие Долан открива, че сърцето на филма е тема, която е важна за него и която откриваме в почти всичките му произведения. Ето какво споделя той:

Докато монтирах [по време на по-голяма пауза в снимачния график] стана ясно, че сърцето на филма ще бъде връзката майка-син. И знаете ли, осъзнаването на този факт не ме притесни. Мога да прекарам остатъка от живота си говорейки за майки и синове и пак да правя напълно различни филми.

В случая бихме се съгласили с това изказване, дори и да не идваше от Долан, който вече е доказвал верността на това си твърдение.

Работата по „The Death and Life of John F. Donovan”  все още не е приключила и филмът няма да може да бъде показан в Кан. Чудим се дали Долан ще изчака до следващата година или ще го представи на някой друг от престижните фестивални форуми.

the-death-and-life-of-john-f-donovan-2018-us-poster the_death_and_life_of_john_f__donovan___teaser_by_antoniovillegas-d8dkvl9

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments