Непосредствено след премиерата на „Младият папа” във Венеция се заговори сериозно за силата, която излъчва телевизионното творение на Паоло Сорентино и Джъд Лоу, а до финала на миналата година вече всички бяха се убедили и с очите си, че хвалебствията са заслужени, обединените усилия на HBO и Sky пожънаха успеех. Ясно беше, че ще е необходимо да се появи втори сезон – и по него вече се работи, но Лени Белардо на мистър Лоу не е включен в него.

Сорентино пише, заедно с дългогодишния си съавтор Умберто Контарело, „The New Pope”, който ще предложи нов сюжет от зад стените на Ватикана. Информацията е поднесена на Variety от Андреа Скрозати (от Sky Italia). Интересно е също, че в новата поредица ще има референции към „Младият папа” и че ще се появят някои от вече познатите персонажи. Вероятно поредицата ще се оформи като антология и по някакъв начин може би ще напомня стуктурата на разказа в различните сезони на „Фарго” или „True Detective”.

Джъд Лоу коментира:

След като приключихме работа по сериала, аз не си тръгнах с усещането, че съм приключил завинаги с темата. Но всъщност ние започнахме работа по идеята да направим 10-часов филм – тази задача я изпълнихме. Не мога да кажа категорично, че няма материал за продължение на разказа, и беше ясно от самото начало, че създаденият свят и образът, който изградихме, са страхотни. Но в никакъв случай не съм си мислил, че след първия сезон ще ми се налага да се връщам към този герой отново и отново в продължение на следващите 10 години…

В момента Сорентино работи по филма си „Loro”, посветен на Силвио Берлускони, с участието на един от любимите му актьори Тони Сервило („Великата красота”). Снимките ще започнат през лятото, а планът за начало на реализацията на „The New Pope” е за есента на 2018, което означава, че следващият сезон от поредицата има вероятност да е готов към края на 2019. Ще почакаме… нетърпеливо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Що няма коментари? Очаквам с нетърпение красота, прецизност и удоволствие във втори сезон 🙂

  2. Аз съм по надъхан за Loro честно казано, Тони Сервило е уникален