В навечерието на новата среща с капитан Джак Спароу ни застига новина, че Warner Bros. не са се отказали от идеята да развият неозаглавения проект, посветен на Джон Дейвид Макефи, прочутия американски компютърен програмист и бизнесмен – и са предложили главната роля на Джони Деп. Идеята е филмът да представлява биографична история, а сценарият се подготвя от Скот Алекзандър и Лари Каразевски по статията на Джошуа Дейвис в Wired – „John McAfee’s Last Stand”.

В интерес на истината Джони Деп отново няма да се изправи пред кой знае какво предизвикателство, като се има предвид живота на Макефи – особено след оттеглянето му от изключително успешното предприятие. Софтуерната антивирусна компания, която той основава през 1987 и управлява до 1994, е забележителна в премахването на „троянски коне”, „червеи” и най-различни други компютърни нашественици. В един момент основателят на компанията осребрява всичко, което е вложил като капитал в нея, и се оттегля в Белиз (бившия британски Хондурас в Централна Америка), за да работи по други стартиращи проекти. Сред които се оказва и производството на нелицензирана дрога, а самият Макефи си живее „царски”, наслаждавайки се на не (винаги) легални удоволствия. През 2007 година, непосредствено преди глобалния икономически срив, състоянието му възлиза на 100 милиона долара. Междувременно неговият бивш съдружник Грегъри Виан Фаул е намерен застрелян, Макефи е коментиран като човек, който би могъл да бъде замесен, но не е подведен под отговорност. Той „бяга” и моли за убежище в Гватемала, инсценира сърдечен удар и накрая е депортиран обратно в САЩ през декември 2012. Сигурни сме, че този изпълнен с перипетии живот, и особено частта с дрогата, оръжията и момичетата в Белиз, много естествено може да бъде пресъздаден на екрана от Деп!

Режисьори на бъдещия филм, който може би ще се нарича „King Of The Jungle”, ще бъдат Глен Фикара и Джон Рекуа („Focus”), продуцират Condé Nast Entertainment, Zaftig Films, MadRiver Pictures и Epic Entertainment, а IMR ще предложат международните права на филма на пазара на 70-ото юбилейно издание на фестивала в Кан, който се открива след… два дни.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *