Тази новина съдържа спойлъри за филмите „Неуязвимият” („Unbreakable”) и „На парчета” („Split”)!

Направо не можем да повярваме, че в съвременния свят, в който информацията е трудно да бъде скрита и ограничена и рано-рано научаваме почти всичко за най-очакваните и интересни филми (понякога дори и преди да почнат снимките), голямата тайна на „На парчета” на М. Найт Шамалан остана скрита. Поне ние, преди да гледаме филма не попаднахме на нито една статия, която по какъвто и да е начин да загатваше, че той е своеобразно продължение на „Неуязвимият”.

Веднага след излизането на „На парчета”, след разкриването на тайната и най-вече след сериозния му финансов успех (световният му боксофис е 274 млн. срещу бюджет от 9 млн.), темата за директно продължение на „Неуязвимият” беше подхваната на нов (доста силен глас) и Шамалан многократно заявяваше, че този път възможността да се случат нещата е доста голяма. И ето, че цели 19 години след „Неуязвимият”, на 18 януари 2019 г. феновете ще получат това, за което си мечтаеха.

В своя туитър акаунт М. Найт Шамалан съобщи, че е приключил сценария на най-новия си филм, който ще е директно продължение както на „Неуязвимият”, така и на „На парчета”. Той е озаглавен „Glass” и в него ще участват Самюъл Л. Джаксън като Елайджа Прайс, познат още като мистър Глас (на когото е кръстен филмът), Брус Уилис като героя Дейвид Дън, Ана Тейлър-Джой като Кейси Кук и Джеймс Макавой като, както самият Шамалан го представя, Кевин Уендал Кръмб, Патриша, Денис, Хедуиг, Бари, Джейд, Оруел, Хайнрих, Норма, Пол и разбира се, Звяра.

Ето точните думи на Шамалан:

Запознайте се и с доста кратичкия официален синопсис на филма:

Следвайки завършека на „На парчета”, „Glass” следва Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кръмб, Звяра и след поредица от ескалиращ сблъсъци, сенчестото присъствие на Прайс започва да изплува, като оркестратор, който притежава тайни, критични и за двамата мъже.

Също както и много други хора и ние сме фенове на „Неуязвимият” – намираме го за един от най-интересните и оригинални филми за супергерои (предлагащ прекрасна деконструкция на жанра) – и адски много искахме да видим продължение. Ако такова беше обявено преди излизането „На парчета”, щяхме да сме ужасно скептични, тъй като М. Найт Шамалан беше пропаднал в таква дупка, че не е истина – беше се превърнал в истинско посмешище. Но с „На парчета” той отново се върна във форма и в момента сме доста обнадеждени за „Glass”. Стискаме палци всичко да върви нормално и ще се следим развитието на проекта.

Още веднъж, премиерата на „Glass” е 18 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Ох, как не искам този филм да се случва… Трудно, много трудно Шамалан ще го направи за 3-ти път. Прекалено високо си вдигна летвата просто.

    1. Не знам, но се надявам да успее. Въпреки, че за повечето от Вас Шесто чувство му е най добрия филм, за мен Неуязвимия му е най добрия. На парчета го доближава между другото.
      Надявам се третия да ги надмине и двата.

    2. Никога не съм считал „Шесто чувство“ за най-добрия му филм. До преди Split смятах „Неуязвимият“ за най-големия му шедьовър.

  2. Тази новина има тежестта на ефекта “WoW“ както при финалите на трите му най-добри филма 😀 ( Шесто Чувство, Неуязвимият, На парчета) 😀

    1. Да, но мен ми харесва и Селото.
      В общи линии първите 4 филма са добрите, като качеството им пада с поредността на излизането им(то всъщност това вървеше до На парчета, всеки следващ филм е по слаб от предния) и точно след четвъртия филм намразих Шармалана, защото правеше готини филми и изведнъж.. се превърна в тотален дървар…. Е надявам се, че най накрая започна да се реабилитира, но все си мисля, че ще направи 1-2 добри филма и после пак ще започне да се насира.

      Много пъти съм казвал тезата си за изчерпането на режисьорите. Млади кадърни с иновативни и оригинални идеи. Направят 4-5 добри филма и след това качеството им започва да пада в съответствие с изчерпването на оригиналните им идеи..
      Примери за такива бол. Шиаламан-а е точно такъв пример….