batman-bill-finger

Покрай възродения комиксов свят в киното започват да се правят все повече проекти, посветени на не чак толкова известни факти, свързани със създаването на някои от най-иконичните образи. Вече писахме за филма, посветен на Уилям Молтън Марстън – създателят на Жената чудо, а сега е ред на друга (скрита) история да види бял свят.

Става въпрос за документалния „Batman and Bill“, който разказва историята на Бил Фингър – човекът, който завинаги остава в сянката на Боб Кейн, когато се заговори за Батман.Отговорен за първоначалния дизайн на Черния рицар, както и за някои от култовите герои (Жокерът, Робин, Пингвинът, Плашилото, комисар Гордън, Готам и др), Фингър е престъпно непознат днес. Новият филм, който тръгва другия месец по Hulu, цели да разсее мъглата. Вижте първия трейлър:

Изглежда чудесно. Филмът на Марк Тайлър Нобълман е базиран по книгата му „Bill The Boy Wonder: The Secret Co-Creator of Batman“ и както личи от трейлъра, в него ще видим множество специалисти, както и Кевин Смит, който не пропуска да даде мнението си за всичко, свързано с комиксовата вселена на DC. За повечето от нас Бил Фингър е непознат (макар че забелязахме името му в надписите на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“) и ще ни бъде изключително полезно и приятно да научим историята му. Даже донякъде ни допада, че има подобна мистерия, свързана с образа на Батман. Надяваме се да не са спекулации.

Всъщност тази история с прикриването (или поне незаслуженото омаловажаване) на истинския автор или пълноправен сътрудник, донякъде ни напомня на случая с Антони Траянов и Доньо Донев, разгледан в документалния филм „Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС“. Подобни драматични истории винаги са много интересни и разбуждат множество спорове и любопитни теории. Със сигурност няма да пропуснем.

Премиерата на „Batman and Bill“ е 6 май по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *