Рами Малек без съмнение е интересен актьор, но засега поне ние не забелязваме да има някакъв сериозен диапазон и ни е любопитно дали в крайна сметка ще успее да излезе от ролята на Елиът от „Mr. Robot”, която му пасва перфектно – не само на стила на игра, но и чисто физически. Вероятно най-голямата му възможност да се докаже ще бъде с „Bohemian Rhapsody” – биографичния филм за Фреди Меркюри на Брайън Сингър, но не е ясно дали този проект въобще ще се осъществи и ще трябва да преценим по някоя от другите му предстоящи главни роли.

Една от тези роли е в психологическия трилър-мистерия „Buster’s Mal Heart”, който е и фокус на настоящата ни новина. Филмът е дело на Сара Адина Смит („The Midnight Swim”) и разказва за семеен човек, който след случайна среща с обсебен от конспиративни теории скитник, се оказва преследван от полицията и в очакване на събитие, известно като The Inversion.

Вижте два трейлъра на филма, а след това за малко повече яснота предлагаме и малко по-подробен синопсис.

Като ритъм и атмосфера видяното ни напомня за „Upstream Color” и ще се радваме, ако „Buster’s Mal Heart” се окаже нещо подобно. Фестивалните отзиви са смесени, но това не ни притеснява особено. Ние обичаме подобни мистерии и с удоволствие ще му хвърлим едно око. Що се касае Малек, май ще трябва да изчакаме някой друг филм, за да го видим да прави нещо различно.

Ето сега обещания по-подробен синопсис, както и два постера.

В този смел трилър, изпълнен с черен хумор и преплетени и взаимосвързани мистерии, ексцентричен планинар бяга от властите, оцелявайки в тежките условия, като прониква в празните вили в отдалечено градче. Той често се обажда в радио шоу, където получава своя прякор Бъстър, за да проповядва за настъпването на мистериозното събитие Inversion. Бъстър е преследван от видения, че е изгубен в морето и от спомени за предишния си живот като семеен човек. Той някога е бил Джона – работлив съпруг и баща, чиято работа като нощен консиерж в хотел се отразява на психиката му и на брака му с чувствителната Марти. Един ден случайна среща с обсебен от конспиративни теории скитник променя хода на живота им. Докато в настоящето самотният Бъстър се мести от къща в къща, избягвайки полицията на всяка крачка, ние сглобяваме пъзела на събитията, които са разрушили живота му и са го оставили сам на върха на снежна планина или може би в малка лодка сред огромен океан – или пък и двете.

busters-mal-heart-poster-poster-2-20170410 busters-mal-heart-poster--20170410

Сценарист и режисьор на „Buster’s Mal Heart” е Сара Адина Смит („The Midnight Swim”), а в ролите са Рами Малек, Диджей Куалс, Кейт Лин Шейл, Тоби Хъс, Лин Шей, Марк Кели и други.

Премиерата е 28 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *