кадър от the void
H. P. Lovecraft: „The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents.“

Предният стабилен ъпдейт на проекта „The Void“ не ни беше достатъчен и решихме пак да отразим кървавия окултен хорър на Стивън Костнански и Джереми Гилеспи. Част от екипа ни вече изгледа филма и мнението ни е, че той напълно отговоря на очакванията – със сигурност не е висока топка, има си и трески, но е зареждащ и носталгичен реверанс към всякакви любими нам неща, така че удоволствието след финала е стабилно. Няма да казваме повече, а ще споделим два отлично илюстриращи съдържанието откъса:

За капак – ето и още няколко жестоки постера:

the-void-poster-1-20170409 the-void-poster-2-20170409 the-void-poster-3-20170409

Излишен е допълнителен коментар – изписали сме достатъчно по темата, а и не искаме да пресоляваме манджата. Всеки, който си пада по Джон Карпентър, Клайв Баркър, Джунджи Ито, Х. Ф. Лъвкрафт и Дейвид Кронънбърг, трябва да види „The Void“ (поне за обща култура, ако не друго).

Заглавието имаше своята фестивална премиера още миналата година, а вече е налично и чрез VOD-платформите, така че действайте.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Вчера го врътнах – доста як визуално, макар да очаквах малко повече от крийчър дизайна. Последните 20 минути обаче разцепиха 🙂

    1. B Пиратите има един 3-гиги торент, който е супер читав. Самият филм е найс, има трески за дялане, но е страшен олдскул кеф с чудесен а-ла „The Beyond“ на Лучо Фулчи финал.

  2. Не се надъхвайте много,не е нищо особено,да не кажа,че след този целият хайп ме разочарова .Минал е доста покрай Карпентър и Кроненбърг….

    П.С. има го по тракерите със задоволително качество