Веднъж опитал вкуса на „сериозното” кино с „Големият залог” (носител на наградата „Оскар” за сценарий и номиниран в още четири категории, включително за най-добър филм и режисура), доскоро известният с комедиите си сценарист и режисьор Адам МакКей (Новинарят”, „Ченгета в резерв”, „Доведени братя”) възнамерява да продължи в същата посока.

Variety и Deadline съобщават, че МакКей подготвя биографичен филм, посветен на Дик Чейни – четиридесет и шестия вицепрезидент на САЩ, част от администрацията на Джордж У. Буш – и Крисчън Бейл, Стив Карел (които вече са работили с МакКей по „Големият залог”) и Ейми Адамс водят преговори за присъединяване в главните роли. Според информацията Бейл ще влезе в ролята на Чейни, Карел ще видим като Доналд Ръмсфелд, а Адамс ще бъде противоречивата съпруга на вицепрезидента, Лин Чейни.

Ето какво споделя Адам МакКей за интереса си към Чейни:

Винаги съм намирал Дик Чейни за интересен. Какви са мотивите му и в какво вярва? Но щом започнахме да търсим информация бях впечатлен в каква степен той е оформил мястото на Америка в света и колко шокиращи са методите му, чрез които е спечелил властта си.

Сценарист и режисьор на филма ще бъде Адам МакКей, който ще е и продуцент наравно с партньорите си от Gary Sanchez Productions Уил Феръл и Кевин Месик, както и Диди Гарднър, Джереми Клайнър и Брад Пит от продуцентската компания на Пит Plan B.

Очаква се снимките да започнат тази есен, с идеята за премиера през сезона на наградите през 2018 (подобно на „Големият залог”), но се прави уточнението, че Paramount, които напоследък имаха грижи и нов изпълнителен директор, още не са дали зелена светлина.

Определено имаме интерес към проекта и ще следим развитието му. Ако има такова, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *