Миналогодишното завръщане в света на Хари Потър, създаден от Дж. К. Роулинг, беше забавно, доходоносно (над 813 милиона долара) и даде възможност на почитателите на магичната й реалност да се размечтаят за нова поредица. И докато се подготвя втора част на „Фантастични животни и къде да ги намерим”, Warner Bros. обявиха, че вече има решение кой ще влезе в ролята на младия Албус Дъмбълдор, един от най-уважаваните и обичани герои на Роулинг – и това е Джъд Лоу.

Срещата с младия Дъмбълдор ще бъде десетилетия преди той да стане директор на Хогуортс, докато все още е само преподавател по преобразяване. Дъмбълдор е съвременник на прочутия черен магьосник Гелърт Гриндълуолд, който вярва в превъзходството на магьосниците над мъгълите и „No-Maj”-овете. Интересно е, че самата Роулинг, която дебютира като сценарист с „Фантастични животни и къде да ги намерим”, ще напише сценария и на втория филм – обещанието е историята да се задълбочи в мрачното време за света на магьосниците, когато Нют Скамандър и познатите ни герои ще трябва да преценят внимателно кой заслужава тяхната лоялност…

За всички е ясно, че присъединяването на актьор като Джъд Лоу към актьорския екип на новата магическа поредица е прекрасно постижение – талантлив актьор с десетки забележителни роли, той ще демонстрира отново уникалната си хамелеонска способност да се превръща в героите, които му бъдат поверени.

Снимките на втората част на „Фантастични животни” стартират това лято и отново ще бъдат ръководени от Дейвид Йейтс, който „финализира” сагата за Хари Потър и ни въведе в магическия свят отвъд Океана в началото на ХХ век. Продуценти отново ще бъдат Дейвид Хейман, самата Роулинг, Стив Клоувс и Лайънъл Уиграм.

Премиерната дата на №2 от общо петте нови истории е 16 ноември 2018. Ще очакваме още новини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *