Сигурни сме, че един ден ще видим някой документален филм за проточилия се с години предпродукционнен период на „Аватар 2” и подготвяните още три продължения на хита на Джеймс Камерън от 2009, който все още е най-касовият филм на всички времена с глобален боксофис от 2,7 млрд. долара. Премиерата беше отлагана толкова много пъти, че чак започна да става смешно. Вярно, че Камерън, сценарният му и технически екип и въобще хората, които отговарят за изграждането на света на „Аватар”, имат сериозно количество работа, но можеха да не обявяват дата, а да изчакат да свърши всичко и тогава да фиксират.

Но както и да е, изглежда, че епопеята е към края си (този път наистина) и най-накрая ще видим „Аватар 2” на посочената дата, която е 18 декември 2020 г. Реакцията ни не е „yeah, right!”, защото на фейсбук страница на филма се съобщава, че продукцията е започнала, а това е доста сериозна стъпка. Разбира се, пак са възможни закъснения, но едва ли ще е нещо повече от година. В официалното съобщение се казва и че планираните още три продължения ще се  появят както следва: „Аватар 3” на 17 декември 2021, „Аватар 4” на 20 декември 2024 и „Аватар 5” на 19 декември 2025 г.

Ето го и самото съобщение:

Чудесно е да работиш с най-добрия екип в бизнеса. „Аватар” „отлита”, като започваме успоредни продукции на четири продължения. Пътешествието продължава 18 декември 2020, 17 декември 2021, 20 декември 2024 и 19 декември 2025!

Чудесно! Ние сме фенове на „Аватар”, при това големи, и предвид факта, че Джеймс Камерън е отговорен за две от най-великите продължения, правени някога („Пришълците” и „Терминатор 2”), имаме вяра, че завръщането в света на Пандора и вселената, на която принадлежи, ще бъде също толкова вълнуващо. В очакване сме на концептуални рисунки, кадри от снимачната площадка и всякаква информация за сюжета на продълженията. Ще се ослушваме за отзиви и от „Pandora: The World of Avatar”, който отваря следващия месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Докато не видя трейлър, не вярвам.
    И ако се случи, дали Star Wars, ще се върнат с премиерите си през май /да знам за Хан Соло/, щотоще е тъпо, точно тези два филма, да се противопоставят Коледно

    1. на мен Войните са ми на сърце, ама май не са толкова вървежни сред пуберите

  2. Както съм казвал и преди, Аватар 2 не го виждам преди 2020, което и ще стане така, официално.
    разбира се, че няма да противопоставят Войните срещу Аватара, това го знае всяко хлапе, без Ради 😉
    Колкото до продълженията на Аватар, едва ли ще имат успеха на първия филм, защото първо мина повече от десетилетие, второ тогава и хора, който не ходят на кино отидоха да го гледат. Сега тези хора са забравили за такъв филм и едва ли ще отидат да го гледат. Да не говорим, че когато изпуснеш момента (или върха на славата) за продължения (а този момент мина), естествено, че няма да повториш успех. Не казвам, че няма да има успех, но и 4-т е филма няма да се допрат до успеха на първия.
    Колкото до това, кой ще победи, естествено, че победителя винаги ще е Войните.

    П.С. Да вярно, че Камерън е отговорен за две от най великите продължение, но лично не смятам, че ще успее да потрети…

    Пък и Ай донт гив а фак, абаут Аватар…

    1. Няма да го повтори, но 1.5- 2 милиарда ще удари .А Хан Соло 1 млрд. и 100 млн.

    2. Xaxa, Ради, с тия прогнози си за анти-Гинес рекордите 😀

  3. Кому е нужно Аватар 4, че и пет. Безумно хабене на ресурси и талант.

    1. И аз това се чудех, а толкова много исках още един запомнящ се Терминатор от него, но все пак това е Камерън, който до сега има само 2 продължения и явно с Аватар има какво още да предложи. С всичките му филми до сега няма как да му нямам доверие, а и резултатът със сигурност ще бъде по-добър от Хобит .

    2. Трябваше да режисира и Боен Ангел, имаше време

    3. Ааа не, Ради, защо ми припомни, че сега Родригес го режисира . Имаше къде по-кадърни имена , а другото нещо, което ме притеснява, е мисълта, че Камерън е написал сценария заедно с тая патка къде осра “Терминатор Генезис“ – Laeta Kalogridis . Още по-лошата новина е, че според уикипедия само тя е отговорна за скрипта 🙁

  4. Ихааа..както е тръгнало последния Аватар ще си съперничи със следващия Индиана Джоунс ..с Харисън Форд в главната роля
    …не остана!!

  5. “ „Аватар 2“ е първият 3D филм без очила “ . Истинската причина за забавянето на филма ?

    1. „3D-то без очила“ ти е гарантирана мигрена на 100%

    2. При нас няма още такава техника , не знам