Преди няколко дни от IFC Films разпространиха трейлър за мистерията „A Dark Song”. В отзивите на западни колеги прочетохме, че филмът е „уникален, абсолютно различен от всичко познато в жанра и затова е най-добре да се гледа без предварителна подготовка“. Сюжетът следва двама непознати, заключени заедно в къща, където опитват да осъществят комплексен ритуал, чиято подготовка продължава месеци. Това, което следва, е битка за сила, която събужда съмнения у двамата. Колко ще изисква ритуалът от тях? Защо са готови да отидат толкова далеч, за да призоват подобна мистична сила? Каква е възможността нещо друго да е заключено с тях в къщата?

Филмът е дебютен за режисьора и сценарист Лиам Гавин, а обещанията за финала са, че ще бъде „гарантирано непредсказуем“.

Вижте тайствения трейлър:

Визуално е впечатляващ, но и друг път сме чували подобни суперлативи, които впоследствие не се покриват напълно от даден филм. Какъвто и да е случаят тук, „A Dark Song” се нарежда до жанровите заглавия (като „The Void”), които очакваме нетърпеливо.

Ако и вие като нас държите да си развалите част от мистерията на филма, ето го официалния синопсис:

София е опечалена и покрусена от преждевременната смърт на малкия си син. В отчаян опит да постигне някакво смирение, тя се свързва със Соломон – окултист с опит в древен ритуал за призоваване, – вярвайки, че той ще ѝ помогне да осъществи контакт със споминалото се дете.

Заключени в отдалечена вила, двамата се подлагат на продължителен и сложен ритуал, рискувайки психическата си и физическа безопасност, докато опитват да се свържат със свят, отвъд техните разбирания

Предлагаме ви и един постер:

плакат

Режисьор на „A Dark Song” е Лиам Гавин. В ролите влизат Стийв Орам и Катрин Уолкър.

Премиерата на е на 28 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *