Наречете ни мазохисти, но въпреки трупащите се разочарования, последното от които беше „Oпасни води” на Жауме Колет-Сера, продължаваме да се оглеждаме за филм с акули (драматичен, а не някоя от модерните напоследък пародии, в които величествените създания „плуват” във всякаква среда, само не и водна), който да успее да ни зарадва. Не искаме качество от рода на „Челюсти”, което така и така е невъзможно, а просто да не бъде тотална брадва.

Последното заглавие, което попада пред погледа ни – „47 Meters Down”, няма абсолютно никакви шансове да се окаже търсеният от нас „акулски граал”, но въпреки това спечели вниманието ни и като нищо можем да си го причиним някой мързелив летен следобед. Филмът е дело на Йоханес Робъртс („Hellbreeder”, „The Other Side of the Door”) и също като „Oпасни води” и „Open Water” (който всъщност харесваме или по-скоро уважаваме) е доста камерен – действието се развива предимно в една клетка, която, както подсказва заглавието, е на 47 метра под водата.

Повече подробности ще разберете от трейлърите. Вижте.

Честно казано, няколко кадъра във втория трейлър ни допаднаха доста. Не чак да си помислим, че филмът ще го бива за нещо, но все пак. Струва ни се, че няма да е на нивото дори и на „Oпасни води”, който ако не друго, поне имаше прилични production values, а и Жауме Колет-Сера е адекватен режисьор. И като казахме „Oпасни води”, също както и при него, „47 Meters Down” разчита на сексапил, за да се продаде по-добре. В случая говорим за позабравената Манди Мур и Клеър Холт. Щяхме да добавим и Матю Модийн, но той вече е старичък.

Както и да е, няма да философстваме и коментираме излишно, тъй като е напълно ясно и видно за какво иде реч и какви са претенциите на филма. Вместо това ви предлагаме да видите няколко снимки и плакати.

forty_seven_meters_down-img02-20170428 forty_seven_meters_down-img01-20170428 forty_seven_meters_down-img04-20170428 плакат плакат forty_seven_meters_down_ver3_xlg плакат

Режисьор на „47 Meters Down” е Йоханес Робъртс („Hellbreeder”, „The Other Side of the Door”), а в ролите са Манди Мур, Клеър Холт, Матю Модийн, Яни Глеман, Сантяго Сегура, Крис Джонсън и др.

Премиерата е 16 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Филма е добър, но събужда ужасяващо усещане за депресия и клаустрофобия. Много е мрачен и тежък. Но пък е добър.