Тобиас Винсънт Магуайър доста отдавна не е попадал във фокуса на новинарския ни поток. Това е така, защото от времето на римейка на „Великият Гетсби” и „Pawn Sacrifice”, актьорът не се е заемал със сериозен кинопроект, който да предизвика интереса на медиите… като актьор. В ролята на продуцент обаче от 2010 година има в актива си осем филма. И сега е решил да работи върху адаптация на романа „Blood on Snow” на норвежкия майстор на бестселъри Ю Несбьо – този път като… режисьор.

Сега, надали си спомняте, но в края на 2013 беше плъзнала информация за Леонардо ДиКаприо, който иска да продуцира, а защо не и да играе в екранизация на творбата, която тогава още не беше публикувана. В момента ситуацията е друга: продуцентската компания на Магуайър – „Material” и „Grey Matter Productions” на Лорънс Грей са си осигурили правата за адаптация на бестселъра, която се прави за Магуайър от самия Несбьо. Не се знае още дали самият бъдещ режисьор би си харесал роля във филма, или ще остане само като диригент зад камерата. Историята е за наемен убиец от Осло, който получава задача да ликвидира жената на шефа си, обаче се влюбва в нея. Ето какво гласи по-подробния синопсис на книгата:

„В центъра на романа е един доста симпатичен анти-герой – наемен убиец от Осло през 70-те години, който ни въвлича в неочаквани размисли за смъртта и любовта. Това е историята на Олав – талантлив „чистач” за един от най-могъщите криминални шефове в столицата на Норвегия. Но той е също и необичайно сложна личност – способността му да обича е също толкова безкрайна, както и таланта му за убийства. Няма нищо против да се подчинява на заповеди, но в кръвта му тече и „вируса”, роден от властта, която притежава върху живота и смъртта. Последната задача, която му е възложена, може да се окаже трансформирана фатално в най-голямата грешка на живота му…”

Това не е единствената адаптация по книга на Несбьо, която се готви в момента – на 13 октомври е премиерата на криминалната история „Снежния човек” (от поредицата за детектива Хари Хуле) с участието на Майкъл Фасбендер и режисирана от любимия ни Томас Алфредсон. И макар да ни се иска да поднесем ъпдейти по другия проект за екранизация на Несбьо – „The Son” на Дени Вилньов и Джейк Джиленхол, все още не разполагаме с по-нова информация от това, което вече сме споделили. Ще ни е интересно да наблюдаваме развитие по бъдещите филми…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *