Както се шегуват колеги отвъд Океана, „All The Money In The World” може наистина да се окаже следващият филм на Ридли Скот, но може и да е финансовата „характеристика” на подготвяния от него проект – след като отпада възможността да ангажира Натали Портман, режисьорът би искал да привлече Мишел Уилямс, Кевин Спейси и Марк Уолбърг.

Историята, която ще се разказва, е истинска – за отвличането на Джон Пол Гети III, наследник на нефтения магнат Гети, и за отчаяния опит на майка му да изтръгне парите за откуп от инатливия му дядо. Идеята е Уилямс да влезе в ролята на Гейл Харис (майката, за която се спрягаше Портман), Кевин Спейси да бъде дядото-магнат Гети, а Уолбърг да се превърне в бивш агент на ЦРУ.

При все, че няма финализирани сделки, се обзалагаме, че Sony ще бързат с придвижването на уговорки и уточнения – първо, би било много хубаво Скот да е готов с филма по сценария на Дейвид Скарпа, част от Черния списък за 2015, около някой сезон за награди и второ – Дани Бойл подготвя поредица по същия сюжет, като се очаква той да снима през лятото, а премиерата по FX да бъде през януари. Не че пълнометражен филм може да се сравнява с телевизионна поредица, но в последните години сме свидетели на достатъчно доказателства как по-качествения продукт, независимо от медията, привлича безусловно публиката.

Да видим как ще се развие тази надпревара…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всичко звучеше толкова добре, що им трябваше да намесват тва дърво Уолбърг…