bradley-cooper-20170418

Дойде онзи момент в 2017 година, когато Warner Bros. най-сетне задвижват дълго мечтания си… нов прочит (че от „римейк” вече ни хваща уртикария!) на добре познатия сюжет за младото, напъпило дарование, което попада под опеката на опитен ментор и се превръща в явление на сцената. В случая става дума за режисьорския дебют на Брадли КупърA Star Is Born”, чиито снимачен период вече е започнал.

В началото не беше сигурно, че Лейди Гага ще се включи в екипа, но в момента нейният ангажимент е, освен да блесне (в което не се съмняваме!) в главната роля, също и да композира и изпълни оригиналните песни във филма. Нея (в компанията на Купър) откриваме и в първия ни поглед към филма.

Лейди Гага и Брадли Купър
Лейди Гага и Брадли Купър

За слабо запознатите със сюжета (от предишните трактовки – 1937, 1954, 1976 година) – ето за какво става дума:

Купър влиза в ролята на кънтри-звездата Джаксън Мейн, който предусеща залеза на своята кариера и точно в този момент открива една талантлива непозната на име Али (в ролята – Стефани Германота). Двамата са въвлечени в страстна любовна връзка и междувременно Джак успява да постави Али в светлините на прожекторите и да й осигури истинска звездна слава. Колкото повече расте нейната известност, толкова по-трудно понася той факта, че на него му се обръща все по-малко внимание…

Акцентът с кънтри-музиката е доста неочакван – не сме чували до момента Лейди Гага да се интересува от този жанр и сме сигурни, че ще има доста изненадани. Шесткратната носителка на Грами, която спечели и Златен Глобус за ролята си в „American Horror Story” ще се появи във филма с рожденото си име.

С поддържащи роли се включват Андрю Дайс Клей По и Сам Елиът, а по сценария работи самият Купър в сътрудничество с Ерик Рот („Форес Гъмп”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”) и Уил Фетърс („The Best of Me”), като за основа служи историята на Уилям А. Уелман и Робърт Карсън. Матю Лайбатик („Черният лебед”, „Железният човек”) е ангажиран зад камерата като оператор, в продуцентските роли са (пак) Брадли Купър, , Бил Гербър, Джон Питърс, Тод Филипс и Линет Хауъл Тайлър.

Снимките са организирани изцяло в Южна Калифорния, като „A Star Is Born” се очаква да се появи на екран на 28 септември 2018 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Е как да е неочакван акцентът с кънтри-музиката? Та именно последният ѝ албъм е основно с кънтри елементи! Мислех, че преди да пишете статии за някого се интересувате поне малко за този някого… :/

    1. Да бе, бахти посраните журналисти, дето са си направили некво измислено сайтче.

      😀

  2. Гага е сравнително талантлива пача… ама не ме кефи ocoбено. 😀