Много скоро ще видим Чарлийз Терън да създава неприятности на Вин Дизел и „семейството” му  в „Бързи и яростни 8”, но що се касае екшън ролите ѝ, далеч по-голям интерес имаме към предстоящата комиксовата адаптация „Atomic Blonde” (повече бихме се заинтересували единствено, ако тя се завърне в ролята си на Фюриоса в някое продължение или spin-off на „Лудия Макс”).

Филмът на Дейвид Лийч  е създаден по комикса „The Coldest City” на Антъни Джонстън и Сам Харт, разказващ за най-смъртоносния агент на MI6 Лорейн Броутън. Действието се развива в Берлин в края на 80-те години на ХХ в., където Броутън трябва да разбие безскрупулна група за шпионаж, която поради неизвестни причини е убила агент под прикритие.

Вече Universal представиха нов атрактивен трейлър на „Atomic Blonde”, който затвърждава усещанията за „style over substance”, които ни остави първата нецензурирана реклама на филма.

Няма да лъжем, приятен ни е този трейлър, най-вече заради сексапила на Чарлийз Терън – взаимодействията ѝ със София Бутела продължават да ни действат доста силно на първично ниво. И за да не ни нарочите за сексисти, ще кажем, че и Джеймс Макавой доста ни радва. Цялостната визия и бойната хореография също. Като цяло нямаме големи очаквания към филма, но смятаме, че ще е доста приятен и развлекателен и че ще ни хареса повече от „Джон Уик”.

Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това трябва да бъде разрешена още една загадка. Преди две седмици агент под прикритие от MI6 е убит в Берлин. Той е пренасял информация, предоставена му в Източния блок – списък с всички агенти и шпиони, които работят в Берлин, независимо от това коя страна ги е вербувала. Подобен списък обаче не е открит у него след смъртта му. Време е Лорейн Броутън, опитен шпионин без връзки с Берлин, да се заеме с тази „бомба със закъснител”, като в историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контра-шпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения – и всичко това се случва, за да бъде открит въпросният ценен списък и да бъдат спасени британските агенти, включени в него…

Режисьор на „Atomic Blonde” е Дейвид Лийч („Джон Уик” и предстоящия „Deadpool 2”), по сценарий на Кърт Джонстад. В ролите ще видим Чарлийз Терън, Джеймс Макавой, Тоби Джоунс, Еди Марсан, София Бутела, Джон Гудман и други.

Премиерата на 28 юли.

atomic blonde

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Тоя трейлър е уморителен с глупостта си. За дървената „игра“ на Терън да не говорим.

  2. Bring it. 😀

    Трейлърът изглежда на нивото на оригиналния Machete (казвам го във възможно най-добрия смисъл на думата). Да не говорим, че като го мернах за първи път, се ухилих как героят на Макавой си има за тема собствена версия на Personal Jesus.

    Ако филмът успее да бъде съвсем малко над филми като Man from U.N.C.L.E, мисля, че това ще бъде лесен касов успех. Особено с тоя чудовищен актьорски състав.