Колкото повече приближава моментът на премиерата на „Kingsman: The Golden Circle”, толкова повече ще имаме причини да си напомняме за поредният екстравагантен шпионски екшън, за който ще е отговорен Матю Вон. И макар да (си мислим, че) е неизбежно сравнението с първия филм от 2014 година, който се представи блестящо в боксофис класациите и усмихна възторжено милиони заклети киномани, режисьорът ще (се опита да) избегне елементите, по които може да се познае, че се прави продължение на историята. Пред EW Вон е категоричен:

 „Ако просто си решил да създадеш втора част, това означава, че нарушаваш обещанието за оригиналност. Нямам намерение да прихващам „чумата” на продълженията…”

При все че „Kingsman: The Golden Circle” ще разказва за следващи приключения на Гари „Егси” Ънуин (в ролята отново е прекрасният младеж Тайрън Еджъртън), новият филм ще представи и много нови герои – най-вече в щатския отбор шпиони („Statesman”), сред които са дръзкият южняк на Чанинг Тейтъм, пича на самия Джеф Бриджис, дръзката мацка (може би sort-of шефка?) на Хали Бери, както и железният Марк Стронг, Джулиан Мур, Педро Паскал и една от британските музикални икони на ХХ век – сър Елтън Джон.

kingsman-2-poster-33-20170414

Ето какво споделя Тайрън Еджъртън по повод работата си върху новия филм:

Ако първият „Kingsman” е „Капитан Америка”, то този всъщност се превръща в „Отмъстителите”!

Младият актьор е във възторг от възможността да работи с актьори от класата на неговите партньори във филма. А Марк Стронг допълва:

На мен всъщност доста ми хареса да съм в ролята на маниак на тема технологии, който може да се справя с проблемите в конфликтни ситуации. Но във втория филм особено много ми харесва това, че Мерлин среща героинята на Хали Бери, която играе… всъщност същата роля, но в екипа на щатските шпиони. И тя си има очила и папка със задачи, досущ като Мерлин. А какво се случва, когато двама откачени технологични маниаци се срещнат, м? Може да има сърдечни трепети…

хали бери

Феновете все още се чудят какво ли чудо би върнало Колин Фърт в ролята на Хари Харт, но при все, че актьорът е „засечен” в костюма на героя си, при това на снимачната площадка на продължението (!), отговорът на настойчивите въпроси, изтръгнат от невъзмутимия британец, е следният:

„Четох за тези слухове, но не съм в състояние да разкрия дали участвам в този филм. Оказах се част от екипа на първия „Kingsman” по благоволение на моята неправдоподобност – актьор, познат от романтични филми, да се бие като истински майстор-злодей? Всъщност ако вземем предвид тази очебийна ирония, аз бих казал, че всичко е възможно…

Нека не избързваме със заключенията, а да се насладим на очакването за новия филм на Матю Вон. Да не забравяме, че предстои да видим различни по вид и продължителност трейлъри, пък и леко болнавият вид на героя на мистър Бриджис от този първи официален поглед леко ни притеснява, така че ще си запазим правото за обобщения за недалечното бъдеще.

Kingsman: The Golden Circle (2017) Channing Tatum

Kingsman: The Golden Circle (2017) Jeff Bridges

K2_26_7_16_15475.CR2

kingsman-2-poster-22-20170414

А сега дали не е време да си припомним кютека в църквата?!

https://youtu.be/NXB6slJSbL4

В „Kingsman: The Golden Circle” познатите герои са изправени пред ново предизвикателство. Когато тяхната главна квартира е разрушена и целият свят се оказва заложник на „лошите”, пътят им ги отвежда до съюзническата шпионска групировка в САЩ, която носи името „Statesman” още от времето, когато и двете организации са били създадени. В новото приключение, което поставя на изпитание силата и възможностите на агентите и в двата елитни шпионски отряда, техните екипи се обединяват, за да победят безскрупулния си общ враг и да спасят света – упражнение, което неусетно се превръща в навик за Егси…

Режисьор на „Kingsman: The Golden Circle” е Матю Вон, сценарият отново е дело на Вон и Джейн Голдман, като в основата е комикса на Марк Милър и Дейв Гибънс. В ролите влизат четирима носители на Оскар (Колин Фърт, Джулиан Мур, Джеф Бриджис, Хали Бери), както и Тайрън Еджъртън, Марк Стронг, Педро Паскал, Чанинг Тейтъм и сър Елтън Джон.

Премиерата на филма е на 29 септември 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *