Каквито и галимации да се опитваме да правим, за да избегнем новини, свързани с нови адаптации на класически Disney приказки, все нещо не се получава – просто защото проектите са си подредени в спретнато конвейрче и рано или късно, безотказно и сигурно ще се превърнат във филми. И тези филми ще изсипят още много парички в мелницата на студиото, а това ще даде нов тласък на „креативната” мисъл коя проверена и работеща формула да се експлоатира отново, за да продължи несекващ златният поток… Накратко – както знаем, Джон Фавро и екипът му действат по подготовката на игралния „римейк” на прочутия и така обичан „Цар Лъв”.

След успеха на „Книга за джунглата” и решението, че в подобни проекти има (светло) бъдеще, Disney настъпват решително с избора на Доналд Глоувър (бъдещият млад Ландо Калризиан) за ролята на Симба и поканата към Джеймс Ърл Джоунс да владее отново лъвските територии в ролята на бащата Муфаса. Каква е (разумната) причина (различна от PR-ход за рекламиране на филма) да се коментира Бионсе Ноус като евентуален глас за Нала – на този въпрос не можем да открием адекватен отговор (подсещаме, че младата лъвица се изявява с пеене в 1 – един – музикален номер!). С нетърпение ще очакваме да узнаем избора за ролята на неповторимия Скар (тук си представяте Джеръми Айрънс да изричаOops! I’ve said too much! Well, I suppose you’d have found out sooner or later, you being so clever and all.”)

били айкнър и сет роугън
Били Айкнър и Сет Роугън

Интересна новина е кои актьори ще дадат гласовете си на шантавия, истеричен сурикат Тимон и добродушния глиган-шегобиец Пумба – Били Айкнър, водещ на шоуто „Billy on the Street”, и Сет Роугън. Всички спецове са на мнение, че и двамата са абсолютно подходящ избор за съответната роля – и няма значение дали могат да пеят или не съвсем, защото първо, все още не е ясно дали новата версия на „Цар Лъв” ще бъде мюзикъл (подобно на рисуваната класика от преди 23 години), и второ, дори и да е – винаги може да се поканят вокално подходящи партньори, които да подкрепят избраните актьори. И независимо от финалното решение на компанията за жанра на бъдещия филм, някак си сме сигурни, че няма да останем без „Hakuna Matata” – би било кощунство да не се включи една от най-известните и разпознаваеми песни, създадена от дуета Елтън Джон и Тим Райс.

И като стана дума за Елтън Джон – няма да пропусна случая да ви поздравя с най-любимата ми песен от „Цар Лъв”,Circle of Life”!

Новата версия на „Цар Лъв” на Disney, режисирана от Джон Фавро по сценарий на Джеф Нейтънсън („Хвани ме ако можеш”, „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”), се очаква да е готова на 19 юли 2019 година – 25 години след излизането на рисувания филм. Ще очакваме новини около работата по проекта, за да ги споделяме своевременно, защото… много обичаме оригиналната анимационно-музикална творба, с която са израснали няколко поколения. И стискаме силно палци да се получи успешна и красива адаптация! А за всички, които се интересуват от премиерните дати по „конвейра”, който споменахме в началото на новината – може да се информирате оттук.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *