Безброй са бъдещите филми, захвърлени на произвола на съдбата в познатия на всички в Холивуд „Ад на проектите в развитие”. Някои от тях може би са осъдени на по-дълга и безмилостна агония – като „The Man In The Rockefeller Suit”, върху който щяха да работят режисьори като Скот Купър, Валтер Салес и Пабло Траперо, но вече повече от 5 години проектът е заседнал „в очакване”… на чудо? И може би се е случило точно това, защото един от най-вървежните в момента актьори се включва в екипа – Бенедикт Къмбърбач!

По сценария работи Дейвид Бар Кац, а адаптацията по книгата на Марк Сийл ще разкаже истинската история на германския измамник Кристиан Карл Герхартсрейтер, който в продължение на десетилетия се представя за Кларк Рокфелер, член на известната и влиятелна фамилия. Ето допълнителната информация, която може да открием в синопсиса на книгата:

„Тази шокираща история преминава отвъд грумките заглавия, които разкриват истинската история на Кларк Рокфелер, богата издънка на прочутото американско семейство, който отвлича собствената си дъщеря и изчезва в неизвестност. Полицията и ФБР са изумени. Различни улики се появяват, но всяка следа води до задънена улица, защото… „Кларк Рокфелер” всъщност не съществува. Благодарение на изкусния подход на добър разследващ журналист, Марк Сийл разкрива фактите – как немецът Кристиан Герхартсрейтер пристига в Съединените Щати, как присвоява различни идентичности в продължение на десетилетия и накрая решава да се представя за Рокфелер в продължение на 12 години, като дори се жени за една богата жена, която няма никаква представа кой е той всъщност. Действието се развива бързо и приковава хипнотично вниманието на читателя – „The Man In The Rockefeller Suit” умело и хладнокръвно разкрива безочието и коварните ходове на един измамник, истински майстор на трансформациите.”

Обещанието за интригуваща история е налице, Къмби – също, уж Fox Searchlight все още не са се отказали от проекта и значи се очаква само да се намери читав режисьор, който да го реализира. Ще видим кога/дали ще се случи това.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *