558623 c.tiff

Колелото на Времето“ на Робърт Джордан е предизвикателство дори за най-търпеливите читатели със своите 15 части, но дава чудесна възможност за адаптация в телевизионен формат и честно казано очаквахме да се появи повод за днешната новина. Предвид успеха на „Игра на тронове”, време беше от Холивуд да посегнат към още една от най-популярните фентъзи поредици в литературата (спрямо което нямаме нищо против). Според Variety в Sony Pictures Television вече се работи по въпроса.

Sony ще си партнират съвместно с Red Eagle Entertainment и Radar Pictures, за да пресъздадат на малкия екран обичаната от милиони фенове история. Дълго време имаше легални неразбории, които сега явно са преодоляни в името на общото благо. Опити за адаптация има още от 2000-а година, така че се радваме, че идва времето, когато ще видим проекта реализиран. Ще ви държим в течение.

В заключение ви предлагаме кратката анотация към българското издание на първата книга:

Колелото на времето се върти и вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го век се върне отново. В Третия век, Века на пророчеството, на косъм висят самият Свят и самото Време. Онова, което е било, което ще бъде и което е, може да падне под властта на Сянката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Поне никой няма да чака да се напише следващата книга… Въпреки, че да се екранизира качествено целият епос, с всичките сюжетни линии, сложност на ефекти, брой актьори, масови сцени и т.н….

  1. и т.н. какво?
   Не си довършил мислълта си. Предполагам, че си имал предвид, че не би било никак лека и лесна задача. Да, така е.

  1. Ти ЛУД ли си бре, как да не ти дреме. 🙂
   Аз пък винаги съм се надявал на екранизацияна този велик епос и ето, че най-накрая дочакахме може би! да бъде факт.

   Предвид обема на романа е изключено да се реализира като игрални филми, защото за да се обхване качествено историята, както трябва сигурно филмите трябва да са поне 30…
   Но виж за 15 сезонен сериал от калибъра на Игра на тронове определено ще си струва и ще си заслужава гледането и всичко останало. Да не говоим, че е 100% сигурно, че ще се избие парите без никакъв проблем.

   Само като знам, колко герой има във книгата, ще трябва да наемат 90% от Холивуд да играят в сериала…..
   Даже мога веднага да ти кажа Мерил Стрийп коя героиня и пасва ролята идеално. И не само тя де. Примерно един Райън Гослинг чудесно би паснал и би се справил с ролята на Ал-Тор…. и .т.н и т.н.

   П.С. Колко жалко, че Джордън почина и не можа да завърши книгата си. Не, че Сандерсън не се справи подобаващо, но друго си е оригинала. 😉
   Да не говорим, че беше замислил и Пролог от 5-6 книги към пролога Нова пролет. А даже е имал и идея за поредица от романи свързани със Артур Ястребоворо крило и Тролокските войни….

   Колко жалко, че това никога няма да излезе черно на бяло…, защото Вселена създадена от Джордан е огромна (честно казано по нищо не отстъпва на Вселената на Междузвездни войни…) и е една изключително интересна, богата и колоритна приключенска фентъзи сага.

  2. Няма шанс Sony да ангажират звезди от колибъра на Стрийп и Гослинг за подобен дългосрочен проект. Графиците на тези актьори са запълнени за години напред, а и финансово не виждам как Sony биха издържали при положение, че основните герои в сагата са двуцифрено число. Още повече, че и Гослинг е поне два пъти по-възрастен от Ранд в първата книга 😀
   Ако това се осъществи, по скоро ще заложат на дебютанти, които няма да им излезе скъпо да ангажират с дългосрочни договори и предвид това колко е пъстър света на Колелото, ще гледат да наблегнат повече на ефектите. Горе-долу ще спазят формулата, която се доказа в Game of Thrones.
   И на мен ми се ще нещо от класата на Троновете, но не ми се вярва да успеят 🙁

  3. He бе, сериозно – пет пари не давам за Робърт Джордан и съм краен песимист, че в киното и в телевизията нещо в жанра фентъзи в обозримо бъдеще би се доближило до Толкин и Мартин. Не защото са непременно най-добрите, а защото продукциите по тях са simply изключителни. Period.

  1. Да… те са 12, но последната е разделена на 3…

   С пролога 15

  2. Пролога за Лан и Моарейн ли имаш предвид?

 2. Имам предвид, че сюжетът е далеч по-сложен. Главните герои не умират, напротив увеличават се във времето. Имаш на практика 10 героя, без чието изпипване и следене на самостятелните им и общите им дела не може да получиш нищо – и това са само добрите. А върху тях само се добавят. Като добавим локациите, като добавим масовките, като добавим далеч по-сложната магика, която изисква и много по-добри специални ефекти…. И всичко това в 15 книги от дебелите…

  Рискът да стане нещо от типа на Мечът на истината, или Шанара, или пък Ерагорн или Билбо Бегинс като екранизация е твърде голям. Да не говорим, че основната причина за успеха на екранизацията на Игра на тронове – натурализмът, вече е изконсумирана, а избиването на главни герои го няма като елемент. Сексът също е тук таме и нарядко…. А баталните сцени и масовките са несравними. А за каст от такъв мащаб и естество, изобщо не ми се говори. Качествен каст.