Наскоро празнувахме 2-годишен юбилей от дебюта на Inglourious Kunts, a ceга отбелязваме и юбилеен 50-ти епизод на подкаста – понеже обаче го заснехме още през февруари, въобще не преценихме, че ще бъде изместен от коментара ни за тазгодишните „Оскар“-и и съответно в самото видео по никакъв начин не комуникираме събитието. Big fucking deal, по-важното е, че инициативата ни продължава вече толкова време и че засега не планираме да спрем – в името на петте ни почитателя и на родата ни, която се гордее с нас всеки път, когато ни дадат по интернет-телевизора.

Този път се връщаме назад във времето – когато Земята е била млада, а първобитните хора са били по-сексапилни от реклама на Agent Provocateur (добре де, почти). Става дума за класическия приключенски хит с мезозойски елементи „One Million Years BC“, който Дон Чафи реализира с помощта на F/X-мага Рей Харихаузен през праисторическата 1966 г. Естествено, две основни неща ни мотивираха да ревюираме филма… три неща всъщност: едното са динозаврите, а другото са ослепителните цици на знойната икона Ракел Уелч. Участниците в палеонтологичното шоу са Благой Иванов и Георги Вълков, които забиват в посока креационизъм, фройдизъм, дарвинизъм и прочее random кретенизъм, култово допълнен и от епизодичната поява на „Ало, ало!“-завъра Мартин „Циничния Елф“ Ангелов. По-важното е, че в рамките на разговора се случва и кратък обзор на екранното зрелище от средата на XX век, което може би носи някакъв бегъл образователен характер.

Хайде на кино:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ноу уей, Хосе. 🙂 Като неспасяем бийтълман съм прехвърлял отгоре-отгоре „Сaveman“ и ми се стори плачевен. От този тип филми „One Million Years BC“ и „The Valley of Gwangi“ са недостижими.

  2. Спомням си, че навремето търсих от къде е плаката в Изкуплението. Не си спомням дали гледах филмът…