След сериозен период на затишие, напоследък отново имаме повод да пишем за Едгар Райт (покрай неговия „Baby Driver”), а сега получаваме и чудесен повод да споменем старите му приятели и колаборатори от „Spaced” и любимата ни „Cornetto” трилогия. Точно така, Саймън Пег и Ник Фрост ще пишат нов съвместен проект и това е отлична новина, с която да започне новата седмица (въпреки че малко се позабавихме с отразяването и информацията всъщност е отпреди десетина дена). Честит понеделник!

За тези, които някак са успели да пропуснат, „Cornetto” трилогията на Пег, Фрост и Райт включва „Shaun of the Dead”, „Hot Fuzz” и „The World’s End”, а Пег и Фрост работиха заедно и по „Paul”. Какво точно ще представлява новият им съвместен проект не се знае – според Фрост засега дори не е ясно дали ще е филм или сериал, но важното е, че идея има и работата е започнала. Ето какво споделя Фрост пред The Inverse:

Със Саймън работим по нещо. Опитваме се да направим нещо специално. Още работим по въпроса и може да имаме повече информация тази година… Мисля, че искам да направя нещо в света на фантастиката. Нещо малко „ловци на духове”, малко чудовищно, но в комедия. С двама мъже и момиче, като „Досиетата Х”, но без връзка с правителствена агенция… Ние не сме Джъд Апатоу или Дж. Дж. Ейбрамс, не получаваме моментално одобрение. Все още ни карат да минаваме през всякакви препятствия. Всеки си има работа за вършене и мнение за всичко. Докато пишехме „Paul”, когато някой ни дадеше забележка за нещо, първата ни реакция със Саймън винаги беше „Ти пък какво разбираш, по дяволите”. Като остарееш малко и станеш по-зрял, разбираш, че може би трябва да обърнеш внимание на забележката. Може да се получи супер, да е нещо, което си заслужава.

Нямаме търпение да научим повече за този проект в толкова начален стадий. Фенове сме и на двамата и смятаме, че общите им сценарии са наистина специални. Сигурни сме, че и този ще е такъв, каквато и форма да приеме в крайна сметка. Ще ви държим в течение, само се надяваме по-скоро да имаме нова информация. Също така, няма да се разсърдим, ако се окаже, че Едгар Райт се интересува от проекта…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *