Наскоро Ридли Скот заяви, че иска да прави филми от вселената на „Пришълецът”, докато е жив (има идея за поне шест), че вече имат сценария на следващия написан и само чакат да видят колко пари ще донесе „Пришълецът: Завет”, за да започнат снимките. Всички знаем обаче, че това в по-голямата си част са празни приказки или най-малкото „wishful thinking” (затова и не го отразихме в отделна новина) и следващият режисьорски проект на Скот (най-вероятно) ще е нещо различно.

Доскоро с най-големи възможности за реализация бяха „Wraiths of the Broken Land” по изпълнения с доста насилие уестърн роман на С. Крейг Залър, вдъхновеният от живота на нарко-боса Хоакин Арчивалдо Гузман Лоера трилър „The Cartel” по Дон Уинслоу с евентуалното участие на Леонардо ДиКаприо и посветеният на Ебола сериал „The Hot Zone”, който пък е по романа на Ричард Престън. Сега обаче към списъка прибавяме още едно заглавие, което според запознати е с най-големи шансове за реализация.

Deadline съобщават, че Ридли Скот ще режисира драмата „All the Money in the World” по сценарий на Дейвид Скарпа, част от Черния списък за 2015, разказващ истинската история за отвличането на 16-годишния Джон Пол Гети III – внук на небезизвестния магнат Джон Пол Гети. Един от най-богатите хора (и като цяло фамилия) по онова време, Гети първоначално отказва да плати искания откуп от 17 млн. долара, въпреки молбите на майката на момчето Абигейл Харис, тъй като Гети III е известен с бохемския си начин на живот и с това, че често се шегува, че ще организира собственото си отвличане. Когато обаче се получава плик с косата му и отрязано ухо, нещата се променят.

Според Deadline Скот иска в ролята на Харис да влезе Натали Портман (първоначален вариант е била Анджелина Джоли, но тя е отказала), а в тази на Гети старши самият Джак Никълсън, за който наскоро се говореше, че ще прекрати пенсионирането си, за да участва в римейка на „Тони Ердман”.

Ако всичко е наред, снимките на „All the Money in the World” трябва да започнат през май в Италия, веднага след излизането на „Пришълецът: Завет” по кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *