Дейвид Саймън
Дейвид Саймън

Джеймс Франко винаги е бил освободен по отношение на секса и е проявявал афинитет към проекти, ориентирани към порното и нестандартните сексуални практики”. Това е изречение, което сме писали под една или друга форма вече няколко пъти, тъй като Франко наистина честичко се включва като актьор, режисьор или продуцент във филми с подобна тематика (за справка, ето част от тях, които сме отразявали – „Lovelace”, „Kink”. „Interior. Leather Bar.”, „King Cobra”). Сега ни се наложи да го напишем отново, тъй като го откриваме да участва (при това в двойна роля) в „The Deuce” – най-новия, изключително любопитен сериал на създателя на „The Wire” и „Show Me A HeroДейвид Саймън.

Действието на „The Deuce” се развива през 70-те години на ХХ в. и разказва за възхода на порно индустрията. Джеймс Франко влиза в ролите на Винсент Мартино, борещ се за насъщния си барман, и неговия вечно провалящ се брат Франки. Двамата се забъркват с мафията, като предлагат фасада за тепърва прохождащата секс индустрия. Другият важен герой в сериала е Кенди (Маги Джиленхол) – предприемчива проститутка от Таймс Скуеър, която е привлечена от порно бизнеса.

Именно Джеймс Франко и Маги Джиленхол виждаме на първия снимков поглед към сериала, достигащ до нас благодарение на Entertainment Weekly. Вижте.

 Джеймс Франко Маги Джиленхол

Това е нашият сериал! Обичаме и Дейвид Саймън, и Джеймс Франко, и порното. Стискаме палци и на краката да се получат нещата, а да не станем свидетели на втори „Vinyl”, който бе спрян безславно. А за тези, които се притесняват какво точно ще представлява сериалът и дали ще е критичен към порно индустрията, предлагаме този коментар на Саймън:

Ако се получи, няма да е, защото е похотлив. Няма да е порно, което е критика на порното. Но няма да работи и ако е пуритански и презира хората, които създават индустрията, след като Върховният съд я прави законна. Ще работи, защото е история за човешки същества и критика на пазарния капитализъм. Това е целта на сериала. Става дума за продукт, който не е съществувал и после изведнъж съществува. Какво се случва с хората, които го създават, и каква е цената, която плащат? Ако можем да останем на тази линия и да не се подиграваме, нито да сме прекалено снизходителни, тогава ще се получи качествен сериал. Ако не успеем, Господ да ни е на помощ.

Автори на сценария на „The Deuce” наравно с Дейвид Саймън са Ричард Прайс („The Night Of”) и Джордж Пеликанос („The Wire”). Джеймс Франко, освен че изпълнява главната роля, е режисьор и на два от епизодите. В останалите роли са вече споменатата Маги Джиленхол, Зои Кравиц, Емили Мейд, Крис Бауър, Гари Кар, Маргарита Левиева, Доминик Фишбек и други.

Премиерата на „The Deuce” се очаква през лятото по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *