Година и половина след премиерата си на фестивала в Торонто (когато все още носеше заглавието „February”) „The Blackcoat’s Daughter” на Оз Пъркинс най-накрая ще се появи по кината в края на месец март. Учудени сме, че това се случва чак сега, тъй като филмът получи добри отзиви от критиката и силно поляризира обикновените зрители, което, както отбелязват повечето колеги, привлича вниманието и засилва търсенето. В интерес на истината, A24 Films и DirecTV Cinema имаха планове за по-ранно разпространение през юни 2016, но явно са изникнали някакви съображения.

Но както и да е, важното е, че „The Blackcoat’s Daughter” все пак ще се появи в киносалоните и по този повод имаме първи трейлър, който, смеем да твърдим, е доста обещаващ. Той не дава кой знае каква представа за историята, затова преди да го видите, ви предлагаме кратко описание за какво точно става дума във филма.

The Blackcoat’s Daughter” ни запознава с Кат (Киърнън Шипка) и Роуз (Луси Бойнтън) – две млади момичета, които са принудени да прекарат зимната ваканция в тяхното подготвително училище в Брамфорд, след като по мистериозни причини техните родители не идват да ги приберат у дома. Оставени сами, момичетата преживяват нарастваща поредица от странни и зловещи събития, докато по същото време пътуващата бунтарка Джоан (Ема Робъртс) по необясними причини е подтиквана да стигне в Брамфорд възможно най-скоро. Докато Джоан се приближава, Кат получава все по-интензивни и ужасяващи видения и въпреки желанието на Роуз да ѝ помогне, тя потъва все по-дълбоко в хватката на невидимо зло.

Според нас трейлърът изглежда прекрасно откъм ритъм и атмосфера, а съдейки по използваните цитати, и самият филм ще има подобни качества. Това само може да ни радва, тъй като обожаваме подобен тип хоръри. Самата история също е любопитна и ще ни е интересно да видим развръзката – обещанията са да бъде „шокираща и незабравима”.

Ще видим дали в крайна сметка „The Blackcoat’s Daughter” ще си заслужава, но засега го слагаме до „Raw”, като едно от обещаващите хорър заглавия за годината. Вижте и един плакат.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Blackcoat’s Daughter” е Оз Пъркинс („I Am the Pretty Thing That Lives in the House”). В ролите са Ема Робъртс, Луси Бойнтън, Киърнън Шипка, Джеймс Ремар, Лорън Холи и други.

Премиерата на филма е на 16 февруари по DirecTV, а от 31 март ще може да бъде видян и в киносалоните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments