on-chesil-beach-ian-mcewan

Скоро не бяхме чували нищо около Сърша Ронан, която бързо набра скорост и се превърна в една от обещаващите млади актриси – с две номинации за „Оскар“ на 23 години. Затова се зарадвахме, когато преди няколко дни се появи първата официална снимка от екранизацията на романа „На плажа Чезъл” от Иън Макюън. Едноименният филм ще събере на големия екран Ронан и Били Хауел („Предчувствие за край”) в ролята на млада двойка, която отива на меден месец. Ето за какво иде реч:

Флорънс и Едуард се женят в разгара на сексуалната революция в Англия през 60-те години и прекарват първата си брачна нощ в малък хотел на плажа Чезъл. Историята проследява тази единствена вечер от съпружеския им живот, задушен още в зародиш. Има ли причина младите влюбени все пак да останат девствени? Ключът, естествено, е скрит в миналото на всеки, умело разкрито чрез похвата на ретроспекцията.

Вижте въпросната снимка:

На плажа Чезъл

В продукцията участват също Емили Уотсън („Порейки вълните”), Ан-Мари Дъф („Суфражетка”) и Самюел Уест („Ван Хелзинг”), а режисьор е Доминик Куук, за когото това е дебют.

Сърша Ронан веднъж вече ни отнесе главите в „Изкупление”, отново по роман на Макюън, така че очакванията ни са високи. На двамата с Хауел пък тепърва им предстои съвместна работа в адаптацията по пиесата „Чайка” от Антон Чехов. Ще следим проектите с интерес.

През 2011 г. по книгата „На плажа Чезъл” излезе документален филм със същото име. В интернет може да се изгледа свободно тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Само „Амстердам“ съм чел и малко се разочаровах от липсата на психиделични преживявания, предвид заглавието, но все пак ставаше :)))