Ларс фон Триер

Едно със сигурност не може да му се отрече на Ларс фон Триер – човекът знае как да рекламира филмите си, дори когато все още не са заснети.  Вече писахме няколко пъти за „The House That Jack Built“, въпреки че снимките още не са започнали. Филмът ще ни запознае с един по-нестандартен поглед към Джак Изкромвача, в чиято роля ще влезе Мат Дилън. Видяхме един постер, а сега получаваме и снимка, на която е самият Триер. Вижте я, след като си припомните малкото, което знаем за историята на филма:

Действието е разделено на пет сегмента (както по принцип обича да прави Триер) и ще покрие период от 12 години, в които проследяваме развитието на Джак през неговата гледна точка и ставаме свидетели на „изкуството”, което създава. Бруно Ганц („Крахът на Третия райх”) ще бъде Върдж – фигура, на която Джак се изповядва.

The House That Jack Built

Няма какво да коментираме, снимката е директна препратка към „Vampyr” на Карл Теодор Драйер. Легендарният датски режисьор е оказал силно влияние върху творчеството на Триер, но може би в „The House That Jack Built“ ще видим повече препратки към класики като „Vampyr”. Оставяме ви с оригиналния кадър от 1932 г.

The House That Jack Built

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *