Почти бяхме забравили, че скоро ни очаква нова версия за познатата до болка легенда за крал Артур. „Краткото“ заглавие „King Arthur: Legend of the Sword“ е дело на Гай Ричи, когото по принцип харесваме, така че имахме надежда за нещо по-разчупено и нестандартно.

Досега видяхме ранен тийзър и кратко, но добре скроено промо, които не показаха кой знае какво, но със сигурност занижиха очакванията ни до обикновено очакване за развлечение. Сега, за съжаление, нещата слизат още една крачка надолу. Припомнете си за какво ще става въпрос в предстоящия епос от режисьора на „Гепи“, след което вижде новия трейлър:

Бащата на Артур (Чарли Хънам) е убит в детството му и неговия чичо Вортигерн (Джуд Лоу) завзема короната. Без да има представа кой всъщност е той, Артур израства сред уличните банди на града. Но когато успява да извади меча от камъка, неговият живот се преобръща с главата надолу и той е принуден да приеме полагащото му се място на предводител, независимо дали това му харесва или не…

Изобщо не ни харесва. Даже сме изненадани, че се разочаровахме. Не че първият трейлър беше нещо особено, но там поне намирахме утеха в познатия стил на Гай Ричи и несериозния тон. Тук нещата са придобили страховити мащаби, които определено не могат да бъдат задоволени на адекватно ниво. Визуално филмът ни напомня на слабите фентъзи адаптации, които се бълваха допреди няколко години, неща от традицията на „Снежанка и ловецът“ и „Седмият син“. Единствените ни надежди са за нещо що-годе развлекателно (дано поработят върху ефектите, които на места са потресаващи).

Режисьор на „King Arthur: Legend Of The Sword” е Гай Ричи, който е и сценарист, наравно с Лайнъл Уиграм и Джоби Харолд. В ролите са Чарли Хънам, Джуд Лоу, Астрид Берже-Фрисби, Ерик Бана, Джимон Хонсу, Ейдън Гилън, Анабел Уолис, Дейвид Бекъм, Микаел Персбранд и други.

Премиерата е 14 май 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Този черният как е попаднал във филма… Политическа коректност? Инак, даже легендата не са прочели като хората…

  2. И преди съм казвал за изчерпването на младите (макар че Гай Ричи не е толкоз млад) и талантливи режисьори и тяхното изчерпване след 5-тия, 6-тия филм…
    След такива филми като Гепи Две димящи дула, Гай Ричи не излезе от статуквото…

    1. Според мен, Мадона е виновна. Изпи му мозъка на човека.