Джо Карнахан
Джо Карнахан

The Raid” на Гарет Еванс е един от най-добрите martial-arts екшън филми от последните години (за протокола, към втория имаме известни структурни и драматургични забележки) и очаквано веднага след излизането му на екран се заговори за изцяло американски римейк, което е в днешната холивудска кино-действителност, не е никаква изненада.

Принципно, освен ако не е някакъв фрапиращ случай с римейк на някой шедьовър, се отказахме да мрънкаме срещу тази практика, тъй като я намираме за нещо естествено за киното, но се надявахме американците да са се отказали конкретно в този случай! И в един момент проекта беше спрян, но сега отново излиза на дневен ред.

XYZ Films разпространиха тийзър, показващ режисьора Джо Карнахан и актьора Франк Грило да гледат и коментират „The Raid”.

След това Карнахан използва личния си туитър акаунт за да хвърли малко повече светлина върху  ситуацията:

Винаги много са ни „радвали” приказките за това, как не ставало дума за римейк, а за „reimagining” и как имали невероятен нов ъгъл и феновете нямало да се разочароват, и как автора на оригинала им дал „пълната си благословия”. В 90% от случаите обаче, всичко е било „мижи да те лажем”. Но да не се отплесваме, важното е че по филма се работи и ние ще даден на авторите му „the benefit of the doubt”.

Остава да видим къде точно ще влезне „The Raid” в графика на Джо Карнахан, който наскоро се ангажира с написването на сценария за екранизацията на „Uncharted” и режисирането на „Лоши момчета 3”. И за финал, просто за протокола да споменем, че сме големи фенове на Франк Грило и се радваме, че именно той ще участва във филма, а не Тайлър Кич, каквито бяха едни от първоначалните планове за проекта.

Франк Грило

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ужас! Екипа зад проекта е супер, ама Рейда е толкова добър сам по себе си. Да се насерат не могат да направят по-добро!