В края на ноември Legendary се сдобиха с правата за „Дюн“, а преди малко повече от месец имаше слухове, че Дени Вилньов се гласи да режисира. Изглежда молитвите ни към Великия пясъчен червей са били чути, защото информацията вече е официално потвърдена от Брайън Хърбърт, синът и наследник на Франк Хърбърт, който през 1965 година пише първия роман от поредицата за пустинната планета Аракис.

dune_speedpainting_01_2

Не ни се вярваше този слух да се осъществи, но е просто чудесно, че Вилньов се е нагърбил с него. Много харесахме неговия „Първи контакт“ (с научната фантастика) и фактът, че явно се преориентира към жанра ни радва безусловно. На този ранен етап обаче ще съхраним фенския си ентусиазъм и ще го съсредоточим върху очакваното продължение на „Blade Runner”. Все още няма яснота дали ще става въпрос за самостоятелен филм (едва ли) или за франчайз, но не се съмнявайте, че ще следим развитието изкъсо и непременно ще споделяме новини около него.

Вижте потвърждението:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. От Блейд Рънър ли зависи дали ще мрънкаш 🙂

 1. УОУ! Новината за месеца..
  Чудесна новина. искренно се надявам на пълна творчекс свобода, защотокниггата е епична и ако с филма успее да доближи епиката на книгат ане мис е мисли, какъв филм ще се получи…
  Очаквам един стегнат 3 часов епос 🙂

  1. Много се съмнявам за (чак) такова времетраене, но адски ми се ще тая колосална поредица наистина да получи заслуженото 🙂

  2. Защо да се съмняваш.
   Сети се само колко „дълъг“ е щял да бъде на филма на Ходоровски….

  3. И 2 часа да е, но да са качествени

  4. Ради, Радиии, ти изобщо си нямаш на представа абсолютно нищо……

  5. Нямаш представа какъв филм е щял да бъде Дюн на Ходоровски. Нямаш и напредстава че е щял бъде с времетраене около 10 часа….

  6. Да го направят повече части ,аз не вярвам кино версията да е повече от 2 часа и 45 мин.