Отлична новина! Когато за първи път се чу за евентуална антология по истории на Филип К. Дик, подготвяна от Брайън Кранстън и Роналд Д. Муур, така и не успяхме да я отразим. Но сега вече проектът е много по-сигурен и ще си позволим да се зарадваме – Amazon са закупили правата за разпространение в САЩ на потенциалния сериал „Philip K. Dick’s Electric Dreams”, който се подготвя от Sony Pictures Television, Anonymous Content и британския Channel 4.

Кранстън, за който се очаква да участва в поне един от епизодите, ще е изпълнителен продуцент (чрез своя „Moon Shot Entertainment” в Sony), заедно с Муур, чието име може да ви е познато покрай „Battlestar Galactica” и „Outlander”. За съжаление, няма много повече информация за антологията – планирани са 10 епизода по засега незнайни истории на гениалния писател, които няма да са свързани помежду си. Сред сценаристите на епизодите са Муур, Дий Рийз („Bessie”, „Mudbound”), Тони Грисони („Страх и омраза в Лас Вегас”), Матю Греъм („Life on Mars”), Майкъл Динър („Justified”), Дейвид Фар („The Night Manager”) и Травис Бийчъм („Pacific Rim”).

Няма да изброяваме добрите екранизации по Филип К. Дик, хитове от близкото и по-далечно минало („Blade Runner” скоро ще има и продължение, което очакваме с нетърпение), както и доста успешния сериал „The Man In The High Castle”, също на Amazon, който ще има и трети сезон в края на година. Трябва обаче да подчертаем, че не всички филми и сериали по Дик са на ниво и за всеки „Minority Report” на Стивън Спилбърг има и по един „Paycheck” на Джон Ву (да не говорим за сериала „Minority Report”, който не бихме искали да обсъждаме, защото не сме и нямаме намерение да го гледаме).

Въпреки това, с изброените по-горе имена, смятаме, че имаме сериозен шанс за нещо наистина качествено. Дано скоро имаме повод да пишем още новини за „Electric Dreams” – по кои истории на Дик ще са първите 10 епизода, дали ще има още сезони, кой ще режисира, кастинг, премиера… Има доста въпроси, чийто отговор нямаме търпение да научим. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments