Девиците за разплод няма да избягат – поредицата „The Handmaid’s Tale” ще се появи в платформата Hulu чак в края на април. Затова си казахме, че не е чак толкова фатално забавянето на информацията за тийзъра, още повече че продукциите имат навика да пуснат лека „загрявка” и ден-два след това да се появи цялостен трейлър. Уви, в случая не прогнозирахме правилно и предпочитаме да ви представим първия поглед към Елизабет Мос, чиято героиня е твърдо решена да… оцелее.

https://www.youtube.com/watch?v=Dre0wQmLGe8

Забавно е, ако си дадем сметка, че колкото и отдавна да е публикувано едно дистопично произведение – в случая с романа на Маргарет Атууд са само 30 години, толкова по-актуално започва да звучи неговата история с приближаването на имагинерното бъдеще. Това важи и за много от творбите на класиците-фантасти, които сякаш имат дарбата да провиждат напред през годините. Изкушаваме се да напомним сюжета, за да си представите какво да очаквате от поредицата през пролетта:

Сюжетът описва живота в дистопичното, тоталитарно общество на Гилиад, създадено на територията на бившите Съединени Щати. След екологични кризи и критично малък процент раждаемост, управлението е завзето от фундамендалистки режим, който третира жените като собственост на държавата. Като една от малкото останали способни да раждат, Офрейд (Мос) е слугиня в дома на Командира (Джоузеф Файнс) и е принудена да му се отдава сексуално в отчаян опит да се насели отново с хора опустошеният свят. В тази ужасяваща среда, в която една погрешна дума може да сложи край на живота й, Офрейд лавира между различните Командири, жестоките им Съпруги и другите Слугини (всеки един от тях би могъл да е шпионин на правителството!) с една единствена цел – да оцелее и да открие дъщеря си, която й е била отнета…

В „The Handmaid’s Tale” участват още Ивон Страховски, Самира Уили, Макс Мингела, Алексис Бледел, Маделин Брюър, Ан Дауд и др. Брус Милър („The 100”, „Eureka”) е създател, сценарист и изпълнителен продуцент на проекта, а първите три епизода са режисирани от Рийд Морано, операторът на „Frozen River”, „The Skeleton Twins” и сериалите „Vinyl” и „Looking”.

Премиерата на „The Handmaid’s Tale” в платформата Hulu е на 26 април 2017.

the-handmaids-tale-yvonne-strahovski the-handmaids-tale-samira-wiley the-handmaids-tale-joseph-fiennes the-handmaids-tale-ann-dowd the-handmaids-tale-max-minghella the-handmaids-tale-madeline-brewer

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *