screen-shot-2017-01-04-at-12-10-14-pm

Вероятно има стотици филми, в които историите за различни любови се преплитат като сложен пъзел, който просто няма нареждане – или пък се „избистря” лесно (и скучно) от само себе си. Но от време на време се появяват неподозиране малки, най-често независими истории, които закачливо повдигат настроението – дори само при срещата с трейлър на филма. Както отбелязват и колегите отвъд Океана – странно е, че „The Lovers” не е направил фестивална обиколка досега, но пък може авторите му (самокритично) да преценяват докъде се простират възможностите на филма.

Сценарист и режисьор на „The Lovers” е Азазел Джейкъбс, в чиято филмография са „Doll & Em” на НВО и тийнейджърската комедия „Terri”. Интересно е, че той носи името на един от „падналите ангели” (споменава се и в юдаизма, и в християнството), който е демон на пустинята (според евреите), възстанал срещу Бога, накарал хората да го забравят и ги изкусил с разврат. Сигурно няма никаква връзка със сюжета на филма, но е забавно, че разказът е за дългогодишна двойка съпрузи, които „зарязват” любовниците си, за да открият запалената отново страст по между си.

Дебра Уингър и Трейси Летс са в ролите на отчуждени мъж и жена, прехвърлили „на попрището жизнено средата”, които намират забавление и утеха в прегръдките на други „любими” – Мелора Уотърс и чаровния, много любим Ейдън Гилън (как може да реши да „изневери” на неговия герой, това ми е непонятно…). Точно преди да решат окончателно, че е време да се разведат, за да не си пречат взаимно, по между им отново пламва онази прословута искра, която кара хората да оглупяват от любов – и двамата започват да се държат странно-хлапашки. Хубавото в случая е чувството за хумор, с която актьорите и режисьорът пресъздават забавните недоразумения в сюжета, а атмосферата (доколкото може да се усети от трейлъра) изненадва приятно с лекота и те примамва да дадеш шанс на филма. Когато са направени умно, романтичните истории намират пътя си към зрителите…

The Lovers” се очаква да се появи на кино в Щатите на 5 май 2017.

the-lovers-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *