Риз Ахмед е един от любимите ни млади актьори, чийто талант достигна до нас едва през изминалата година. С чудесните си изпълнения в „Джейсън Борн” и „Rogue One”, и най-вече с изключителното си превъплъщение в осемте епизода на „The Night Of” смятаме, че го очаква светло бъдеще и с нетърпение следим как ще се развие кариерата му. Един от по-интересните проекти, в които скоро ще можем да го видим, е независимият „City of Tiny Lights”.

Филмът е дело на Пийт Травис („Dredd”, „Vantage Point”) и ще разкаже историята на частен детектив, който се замесва в мистерия, повлечен от компаньонка, която идва да чука на вратата му. Звучи ни интересно, а вие може да хвърлите едно око на първия трейлър:

Не сме супер впечатлени, но се замислихме, че скоро не сме гледали по-традиционен нео ноар. Отзивите от филма, който беше представен на фестивала в Торонто никак не са лоши, така че бихме му дали шанс. В допълнение ви предлагаме малко по-обстоен синопсис:

Томи Актар (Риз Ахмед) е крикет почитател, съвестен син на възрастния си баща и безскрупулен частен детектив. Има офис над фирма за таксита, пуши цигари и пие бърбън. Моралния си компас е заровил дълбоко под острия си цинизъм. Когато Томи влиза една сутрин в офиса си, там го очаква класната проститутка Мелъди, която търси помощта му. Така започва една напълно оригинална модерна ноар история.

Английската премиера е 7 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хм,

    Искрено не си го спомням в Борн, докато отвъд „The Night Of…“, най-ми е запомящ се във Фундаменталиста. Има приятно заковаващо присъствие.