Всяка анимационна приказка има своята публика. Независимо от това дали ще разказва нова история, или ще ни среща с познати сюжети, появят ли се рисувани герои на екрана – малки и големи се втурват на кино. Страхотно е, когато успеем да се потопим в този фантастичен свят и леееко да забравим, че всъщност живеем в друга реалност. Много често сбъдването на мечтите става именно на кино, и затова съвсем не се изненадваме, че за онова прословуто преследване на най-съкровените желания става дума и в „Балерина” („Leap!”) на режисьорите Ерик Съмър и Ерик Уарин.

С премиера във Франция в средата на октомври и две седмици по-късно на AFM в Щатите, френско-канадската продукция вече стартира своето разпространение в част от европейските държави – и то в дните около премиерата на „Rogue One: История от Междузвездни войни”. Дали е възможно една история за момиче и момче, които попадат в Париж в края на ХIХ век, за да „преследват мечтите си”, да се конкурира с бунтовниците? Вижте трейлъра на „Балерина”.

https://www.youtube.com/watch?v=zlJHHpc2fbM

Дали защото действието се развива в Париж, дали заради стила на рисунките, ала „Балерина” много ни напомни на „Рататуй” – като атмосфера и дори ако щете – като усещане за приключение. Главните герои говорят с гласовете на Ел Фанинг и Дейн ДеХаан – най-добри приятели в приюта за сирачета, двамата решават да потърсят щастието си във френската столица, за да може тя да се запише в балетното училище, а той да продължи да създава своите изобретения… Няма по-добър начин да вървиш по пътя си от този да се вдъхновяваш от добър приятел с неустрашимо сърце и дързък поглед в бъдещето.

Балерина” („Leap!”)  ще се появи на екран у нас в първата седмица на новата 2017 година, а за разпространението на филма в отвъдокеанските територии отговаря Weinstеin Company – те ще пуснат филма по кината на 3 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *