Даян, кафето днес е по-вкусно отвсякога.

Вчера вечерта изпълнителният продуцент на Showtime Дейвид Невинс официално разпространи информацията, че новият сезон на „Туин Пийкс“ ще дебютира с двучасова премиера на 21 май, тази година.

Припомняме, че снимките приключиха още през април миналата година, а след това получихме единствено първи кадри и един отличен кратък тийзър.

Чакането несъмнено беше изтощително. Още откакто Showtime пуснаха бомбата, че Дейвид Линч се завръща към една от най-влиятелните продукции в историята на телевизията, всички фенове милеехме за каквато и да било информация. Но, разбира се, всичко беше обгърнато в подобаваща мистерия.

За работата си с Линч, Невинс споделя, че:

„Разговаряхме и не бих нарекъл бележките ни традиционни. Водехме задълбочени дискусии относно сценария и дължината на епизодите. Но какво да правим и какво не, беше изцяло избор на Дейвид.“

Продуцентът споделя още, че „в сърцето на новия сезон ще бъде одисеята на агент Купър обратно към Туин Пийкс“. Не ни се вярва да получим повече информация за сюжета, а и сам Невинс съветва да не очакваме разкрития в трейлърите:

„Ще видите части от епизодите, но те няма да бъдат трейлъри в традиционния смисъл. И в никакъв случай няма да издават нищо от историята.“

Честно казано, ако в идните месеци преди премиерата видим още тийзъри в стила на досегашните, включващи любими герои, няма да имаме никакъв проблем. Едно от най-големите очарования в рекламната кампания на сериала идва от факта, че той няма нужда от агресивно промотиране и издаване на тайните си, защото така или иначе всички ще го гледаме.

Първите два епизода ще бъдат излъчени един след друг, а веднага след това в платформата на Showtime ще бъдат пуснати и следващите два. Целият сезон обаче няма да бъде наличен онлайн веднага, а „в една или друга степен ще излиза ежеседмично“. И понеже Линч очевидно вярва в телевизионния формат, какъвто го познаваме от времето на оригиналните епизоди, можем да забравим за втори сезон.

„Туин Пийкс” е проектиран като единствено по рода си, уникално събитие.“

Сега прескачаме към панела на сериала, който Showtime са организирали по време на Television Critics Association, където режисьорът е имал 15-минутна поява. Предвид отговорите, които е дал на журналистите, съдим, че импровизираната „среща“ е била поравно удоволствие и неудовлетворение.

Дейвид Линч

Критиците са опитали да зададат разнообразни въпроси относно снимачния процес и какво е представлявало за Линч завръщането към този свят. Разбира се, всички отговори са в негов стил. Ето например какво има да сподели за съавторството си с Марк Фрост по сценария:

„В началото, преди много години, Марк и аз – сякаш загубени в дивата природа, – както е винаги в началото, изглежда открихме някаква планина и тръгнахме да се катерим. И след като обиколихме планината, влязохме в дълбока гора, където, колкото повече време минаваше, дърветата като че изтъняваха и излизайки от гората, открихме това малко градче, наречено Туин Пийкс. Запознахме се с много от жителите и посетителите, открихме мистерия. И в тази мистерия се таяха множество други мистерии, и открихме свят, и в този свят имаше други светове. Така започна всичко и това ни води тук днес, и историята продължава.“

Следващият въпрос засяга разпределянето на задълженията между двамата, а отговорът гласи:

„Работехме заедно в скайп. Марк живее в Охайо, а аз в Холивуд, затова скайпваме и пишем заедно.“

Относно любимата си част от оригиналните епизоди и свободата, която са имали, Линч споделя, че обича пилотния епизод и възможността да зададе тон, да сътвори света и героите в него:

„Така започна всичко и го почувствах много добре, и настроението, и тези образи, в които се влюбих искрено. В действителност, не можех да повярвам на свободата, която ни беше предоставена преди 25 години. Ако се загледате, ще видите колко удивително се е получило. Понякога се налагаха промени в диалога, но това винаги водеше до нещо по-хубаво. Винаги сме разполагали с голяма свобода.“

А отговорът на въпроса „Какво се случи с втори сезон?“ е:

„Това, което уби „Туин Пийкс”, беше нежеланието ни да отговаряме на въпроса „кой уби Лора Палмър“. Тази мистерия беше патицата, която роди златните яйца. В определен момент ни казаха, че трябва да приключим с тази нишка и след това нищо не беше същото.“

Няма нужда да повтаряме за сетен път колко много ни липсва търпение. Вярваме, че завръщането на любимия ни сериал няма да е просто телевизионно, а културно събитие. С други думи, „Хари, нямам идея къде ще ни отведе това, но имам усещането, че ще бъде място шантаво и прекрасно“.

Туин Пийкс“ се завръща на 21 май.

catherine-e-coulson-twin-peaks-600x600

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Струва си да направите епизод на IK и да запознаете по-младите фенове с това явление в телевизията.Има 25 годишни хора ,които не са били родени по време на излъчването на сериала.

  2. Аз съм 23-годишен човек, който не е бил роден по време на излъчването, ама мога да говоря с часове за сериала 🙂 Иначе няма съмнение, че ще се прави епизод на подкаста за „Туин Пийкс“.

    1. Сигурно и за Алф може да говориш 🙂

  3. 🙂 Както другите, аз също очаквам събитието с нетърпение, иначе всичко изброено по-горе си спомням добре, мога да добавя „Доктор Куин Лечителката“, от детските- „Бенджи, Закс и Звездния принц“ и много други.