Отразявали сме повече от достатъчно „Gold” на Стивън Гейгън (носител на „Оскар” за сценария на „Трафик” и режисьор на „Сириана”), но тъй като вчера се появи нов трейлър (предишните два може да гледате тук и тук), по случай наближаващата премиера, решихме да ви припомним за проекта.

Филмът е базиран по невероятната действителна история на Кени Уелс (Матю Маконъхи) и Майкъл Акоста (Едгар Рамирес), които обединяват сили в търсене на злато в индонезийската джунгла. Да открият златото не е шега работа, но да го задържат ще се окаже още по-сериозно изпитание.

Вижте новия (нецензуриран) трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=TiI7bmGWaWc

Честно казано ентусиазмът леко ни спадна, попарен донякъде и от смесените отзиви на критиката. Филмът изглежда забавен, но напъните на Маконъхи на места ни идват в повече. Асоциациите с „Вълкът от Уолстрийт“ също не помагат. Оставяме ви с един по-подробен синопсис, който не е добра идея да четете, ако искате да се запазите „чисти“ за обратите на филма.

Gold” разказва за известния скандал с минната корпорация Bre-X Minerals. През 1995 г. те обявяват, че са открили огромни залежи на злато в закупено от тях находище в близост до Борнео, Индонезия. Вследствие цените на акциите на корпорацията хвръкват до небесата и стотици милиони долари са налети под формата на инвестиции. Инвестиции, които потъват в небитието, когато две години по-късно става ясно, че пробите, по които се изчислява количеството злато в находището, са били фалшиви.

Режисьор на „Gold” е Стивън Гейгън, а в ролите са Матю Маконъхи, Едгар Рамирес, Брайс Далас Хауърд, Кори Стол, Тоби Кебъл, Брус Грийнууд, Рейчъл Тейлър, Стейси Кийч и други.

Премиерата е на 27 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *