Сериализираните анимационни истории имат свойството да се издигат до култов статут и примерите са безчет – „The Simpsons“, „Futurama“, „South Park”, “Adventure Time”, дори и “Family Guy”, чиито малко качества в последните сезони съвсем се загубиха. Феновете на „Rick and Morty” обаче сякаш са от онази „група“ маниаци на тема телевизия, запознати с най-дребните детайли в гигантски продукции като „Живите мъртви“, „Западен свят“ и „Игра на тронове“. Същите настървени почитатели, сред които и хора от нашия екип, в последно време се чувстват доста неспокойни.

След безпрецедентния успех на втори сезон през 2015 година, предположенията бяха, че следващият ще се появи към края на 2016 или в началото на 2017 г., задоволявайки нарастващата група фанатизирани фенове. Досега обаче получаваме единствено мълчание. Неотдавна споделихме видео със сурова анимация от новия сезон, но нито дума кога можем да очакваме неговото начало. Никъде не се е появявала официална информация, че трети сезон въобще ще се осъществи. Тази седмица, по време на течащия в момента Сънданс, единият от създателите – Дан Хармън, – адресира забавянията и макар думите му да звучат искрено, не са никак обнадеждаващи.

„Нямам конкретна дата за сезон 3. Не е като да я знам и да ми е забранено да я споделя. Ще ви кажа, че предаването закъснява заради нас, заради мен. Ако Джъстин беше тук, щеше да се съгласи. Двамата бихме казали „Да, преебахме работата“ и е трудно да обясним защо стана така. Писането на сценария за „Rick and Morty” продължава да отнема още и още време, и нямам обяснение защо се получава така“

С други думи, за закъснението няма конкретно оправдание. Изглежда, че покрай внезапната слава, която Хармън и Ройланд придобиха, двамата са префокусирали амбициите си и честно казано се надяваме любимата ни анимация въобще да продължи да излиза, било то и през неопределени времеви периоди.

rick-and-morty-interdimensional-cable-2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *