Въпреки че не можем да отречем качествата на първите филми за „Х-мен” и още по-малко, да отречем качествата на Брайън Сингър като режисьор, той така и не успя съвсем да изпълни обещанието, което даде с „Обичайните заподозрени”, а последните филми от поредицата за някога любимите ни мутанти категорично разочароват. Затова изпитахме леко облекчение при мисълта, че може би след слабия „X-Men: Apocalypse”, Сингър най-накрая ще напусне вселената на Х-мен завинаги.

Сега разбираме, че сме избързали с предположенията – не само, че се чака Х-мен сериал на Fox, но и режисьор на пилота ще е точно Сингър. Засега няма много подробности за проекта, даже напротив, но знаем сюжета най-общо: двама съвсем обикновени родители разбират, че децата им са мутанти със свръхсили. Принудени да бягат от настроеното срещу тях правителство, те се свързват с тайна група мутанти, които също се опитват да оцелеят във враждебния и опасен свят.

Честно казано, не сме никак развълнувани от тази новина. Както вече казахме, Сингър май се е поизчерпал що се отнася до мутанти, а и въпреки че наистина качествените сериали са повече и по-яки от всякога, Fox не са известни с произвеждането на шедьоври за ценители. За съжаление, така наречените „network” телевизии предимно разочароват и добрите заглавия неизменно са от кабелните канали и различни стрийминг платформи, където има малко повече свобода за творците. Независимо дали става дума за DC или Marvel, в ръцете на Fox очакваме нещо по-близо до „Agents of S.H.I.E.L.D.” на АВС и „Gotham” (който е точно на Fox), отколкото до супергероите на Netflix, камо ли пък нещо наистина стойностно.

Всичко това обаче не означава, че няма да дадем поне шанс на предстоящия сериал (както и на „Legion”) – в най-лошия случай просто няма да стигнем до епизод 2.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *