Kaдър от „Rogue One“
Kaдър от „Rogue One“

Новият блокбастър от поредицата „Междузвездни войни“, озаглавен „Rogue One“, в момента успешно шества из световните екрани, трупайки предимно положителни отзиви. Нашата nerd-клика не пропусна да отбележи безспорните качества на филма в цели две ревюта – едното е под формата на текст, а другото е дискусионно видео с продължителност близо час. Сред най-любопитните типажи в космическия екшън на Гарет Едуардс беше образът на Соу Герера, изигран от Форест Уитакър, който (spoiler!) не доживя края, но който е неразривна част от установената митология и заради популярността му вероятно ще успеем отново да засечем в предстоящ проект.

Кадър от „Star Wars: The Clone Wars“
Кадър от „Star Wars: The Clone Wars“

За незапознатите: бунтовникът-екстремист Герера дебютира в 3D-анимирания ТВ-сериал „Междузвездни войни: Войните на клонираните“ още през есента на 2008 г., а скоро ще може да бъде видян и в третия сезон на друга телевизионна триизмерна анимация, която е част от сагата на Джордж Лукас – „Междузвездни войни: Бунтовниците“; биографията му е достатъчно богата, за да допуснем, че близкото бъдеще може да ни разкрие пореден пъзел от живота му, пак в рамките на (игрална?) продукция с участието на Уитакър. По този повод продуцентът Катлийн Кенеди наскоро сподели с редакторите на сп. „Empire“:

Героят Соу Герера изключително много ни беше заинтригувал като персонаж във „Войните на клонираните“, особено с начина, по който се връзваше с цялостната история… Ако трябва да бъда честна, първоначално възнамерявахме да му дадем по-централна роля, но така и не успяхме да го напаснем, затова в крайна сметка той не присъства в „Rogue One“ толкова продължително, колкото ни се искаше изпървом, което пък ни дава възможност евентуално да го развием допълнително в някое предстоящо заглавие.

Самият Уитакър коментира горните думи, заявявайки, че му е „любопитно какво ще измъдрят по въпроса“ и призна, че е радостен след добрия прием на неговата версия на Герера. Опциите за завръщането на бунтуващия се срещу Империята клетник са на практика десетки – дали и в какво ще се прероди обаче е загадка, която едва ли скоро ще бъде разбулена. Да не забравяме, че въпреки трагичната и ненавременна смърт на Кари Фишър, „Междузвездни войни“ ще продължи да обира джобните на тийнейджърите и през следващите години – очаквайте по едно ново заглавие всеки декември поне до 2019 г., а сигурно и дълго след това. Може би Уитакър ще бъде привлечен към някой от тези неизбежни хитове или ще бъде върнат в анимационен вид? Концентрацията ни от мидихлорини не е достатъчна, за да провидим бъдното отсега… и все пак стискаме палци за качествено развитие на франчайза.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *