Едгар Райт
Едгар Райт

От много отдавна не сме имали повод да пишем за предстоящ филм на Едгар Райт и ако поне малко ни познавате или от време на време хвърляте поглед към този сайт, вероятно знаете каква мъка е това за нас. Но както е казал народът, покрай Коледа става чудеса и едно от тях е скромният подарък от EW по-долу – първите снимки от „Baby Driver”, които да ни върнат вярата в доброто и да ни успокоят, че този път няма да останем „прелъстени и изоставени” (но да не задълбаваме отново в драмата около „Ant Man”).

Преди няколко месеца имахме идея да напишем една кратка новина за течащите снимки на „Baby Driver”, но тогава още нямаше никаква официална информация и можеше да разчитаме единствено на често обновявания Instagram профил на Райт (горещо ви го препоръчваме). Сега вече имаме повечко подробности и с удоволствие ги споделяме с вас – две официални снимки, синопсис и дори малко коментари от самия Райт.

Започваме със снимките, на които, за съжаление, не виждаме основния злодей, изигран от Кевин Спейси, но пък мяркаме главния ни герой – в ролята Ансел Елгорт, в компанията на Джейми Фокс и Джон Хам. И понеже от първите кадри няма как да добием представа за тона на филма, Райт предупреждава: „Това е криминален екшън. Смешен е на моменти, но не е комедия. Става наистина напрегнат и заплашителен. Това беше най-забавното за мен – драматични или трилър сцени, които качват залога.”

df-04076 Ansel Elgort;Jon Hamm;Jamie Foxx;Eiza Gonzalez

Ето го обещания официален синопсис, последван от коментара на Райт:

Талантлив млад шофьор (Елгорт) разчита на ритъма на личния си саундтрак, за да се докаже като най-добрия престъпник зад волана. Когато среща момичето на мечтите си (Лили Джеймс), той решава да зареже престъпния живот и да скъса с миналото си. Но след като е принуден насила да работи за гангстер (Кевин Спейси), един обречен обир застрашава живота, любовта и свободата му.

Причината младоликият шофьор да „разчита на ритъма на личния си саундтрак” и винаги да е със слушалки е така нареченият „тинитус”, познат още като шум или звън в ушите.

Винаги съм искал да направя екшън филм, задвижван от музика. Това винаги е било важна част от филмите ми и ми хрумна идеята за герой, който слуша музика през цялото време и има саундтрак на целия си живот, особено банковите обири и бягствата, които ги следват.

Да, и ние нямаме търпение да разберем какво точно ще включва саундтракът, но явно ще трябва да почакаме още малко…

Ще изчакам докато премиерата малко наближи. Не искам някой да си каже „О, това е добра идея за реклама, която излиза 3 месеца по-рано”! Но е доста разнообразна музика. Има около 35 песни във филма – от много известни до по-непознати. Би трябвало да отразяват крайно еклектичния вкус на героя.

И последен бърз коментар за Кевин Спейси, когото с радост ще гледаме като злодей:

Той е невероятен. Първия ден на снимачната площадка имах чувството, че съм напуснал тялото си за малко. Първата му сцена беше голям монолог и когато започна да говори, аз напълно се изгубих, въпреки че бяхме чели сценария и репетирали. И ми хрумна „О, да, аз съм го писал това”. За кратко бях хипнотизиран от Спейси и беше истинска радост да чуя как изплюва думите ми.

Сценарист и режисьор на „Baby Driver” е Едгар Райт, а в главните роли ще видим Ансел Елгорт, Лили Джеймс, Джон Бърнтал, Джон Хам, Джейми Фокс, Ейза Гонзалес и Кевин Спейси.

Премиерата е 11 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments