След като преди дни споделихме не особено обнадеждаващия трейлър на „Almost Paris” от дъщерята на Мартин Скорсезе, сега ще разкрием малко информация за едноименния роман „A Child’s Night Dream” на Оливър Стоун, чиято адаптация предстои. Със сценарият и режисирането се е заел синът на някога големия Оливър – Шон Стоун.

Книгата е писана в годините, когато режисьорът на военни класики като „Взвод“ и „Роден на 4-ти юли“, все още е бил в армията. Тя разказва за преживяванията му от Виетнам, но при адаптацията ще се развива след трагедията 9/11 от началото на века. Шон Стоун, който в момента е на 31 години, споделя, че работи по този проект откакто е 15-годишен:

„Собствените ми години в училище и колежа оформиха сценария и му помогнаха да еволюира от времето, когато баща ми го е писал. Темите включват осъзнаване на връзката с родителите ми и първата ми любов на фона на 9/11 и войната в Ирак“

Предвид ужасното творческо състояние, в което е изпаднал Оливър Стоун през последното десетилетие и страховитата тъпотия, която представлява „Greystone Park” – единственият пълнометражен (недокументален) филм на Шон, не сме никак вдъхновени за този проект. Краткото обобщение на сюжета пък ни звучи, сякаш синът просто се опитва да изцеди малкото останала слава на баща си, за да промотира следващия си напън в киното. А работата по него предстои да започне през април, догодина. Желаем му успех!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *