Преглеждайки новините, свързани с „Patriots Day” – най-новата изява на дуета Питър Бърг и Марк Уолбърг, не можеше да не ни направи впечатление фактът, че в пласирания в мрежата преди няколко дни последен трейлър кадрите до голяма степен дублират вече споделена от нас реклама. Освен да са решили, че това е най-правилната „формула” от монтирани кадри, с която да вкарат целия американски народ, изпълнен със съчувствие, в киносалоните – друго обяснение не виждаме. И в колебанието си дали да ви предложим да си затвърдите впечатленията от проекта, решихме да включим във видео-ъпдейта още два featurette-а, които хвърлят малко повече светлина върху мотивацията на екипа да работи върху тази история.

Напомняме, че „Patriots Day” е базиран на трагичните събития от 15 април 2013, когато в терористична атака по време на Бостънския маратон трима души намериха смъртта си, а 264 бяха ранени. Историята се фокусира върху полицейския сержант Томи Саундърс – сборен образ от няколко реално съществуващи личности, изигран от Марк Уолбърг – който е в непосредствена близост до трагедията и в последващите дни се включва активно в издирването на заподозрените. А ето и споменатия нов и последен трейлър на „Patriots Day”, озаглавен поетично „Human Spirit”

Patriots Day” е силна история за смелостта на обществото, което се сблъсква с ужаса от насилието. След неописуемия бомбен атентат по време на Бостънския маратон, полицейски сержант Томи Саундърс (Уолбърг) се присъединява към храбрите оцелели и следователите в непосредственото издирване на терористите – целта е да бъдат заловени максимално бързо и да не им се даде възможност да ударят отново. В сюжета са преплетени историите на спец.агент Ричард деЛаурентис (Кевин Бейкън), полицейския комисар Ед Дейвис (Джон Гудман), сержант Джефри Пъглийс (Дж.К.Симънс) и сестра Каръл Саундърс (Мишел Монахан). Тази сериозна и безстрашна хроника на събитията улавя напрежението в провеждането на една от най-сложните акции по преследване на заподозрени в историята на полицията и представлява ода за силата на хората от Бостън.

плакат jk-simmons-patriots-day-poster jimmy-o-yang-patriots-day-poster

В основата на „Patriots Day” е книгата на Кейси Шърман и Дейв Уедж „Boston Strong: A City’s Triumph over Tragedy”, а автори на сценария са самият режисьор Питър Бърг, Мат Чарман, Мат Кук, Ерик Джонсън и Пол Тамази. CBS Films and Lionsgate вече пуснаха филма на екран в избрани киносалони на Бостън, Ню Йорк и Лос Анджелис от 21 декември, а в останалите кина ще може да бъде видян от 13 януари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *